• 1 Μαΐου 2024,

Έβγαλε δίπλωμα οδήγησης αλλά το άφησε σπίτι του για να μην το χάσει!

 Έβγαλε δίπλωμα οδήγησης αλλά το άφησε σπίτι του για να μην το χάσει!

Μια τυπική μέρα- ημέρα Πέμπτη- ήταν η χθεσινή για τα δικαστήρια της Καβάλας.

Με ταυτόχρονη συνεδρίαση του Μονομελούς και του Τριμελούς. Λόγω των πολλών υποθέσεων, με μεγάλη προσέλευση πολιτών. Φυσικά και δικηγόρων. Ωστόσο αρκετές υποθέσεις αναβλήθηκαν, για πολλούς και διάφορους λόγους.

Στα θέματα του κτιρίου και των επικίνδυνων μαρμάρων στην πρόσοψη, δεν υπάρχουν νεότερα. Άπαντες στο Πρωτοδικείο περιμένουν την απάντηση- πρόταση της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΠΕ Καβάλας για τις επόμενες ενέργειες. Εν τω μεταξύ ο επικίνδυνος χώρος μπροστά από το κτίριο παραμένει αποκλεισμένος για τους διερχόμενους πεζούς. Σημειώνουμε ότι η υπηρεσία της ΠΕ Καβάλας έκανε αυτοψία και προφορικά υποστηρίζει το σενάριο πλήρους αποκλεισμού της μπροστινής πλευράς αφού (προφορικά πάντα) διαπιστώνει ότι είναι επικίνδυνα όλα τα μάρμαρα! Το ίδιο θέμα παρακολουθεί στενά και ο Δικηγορικός Σύλλογος δια του προέδρου του κ. Γιώργου Γραμμένου.

Σε δύο τουλάχιστον υποθέσεις του Μονομελούς κατηγορούμενοι ήταν πολίτες που βρέθηκαν να οδηγούν χωρίς δίπλωμα οδήγησης. Ο πρώτος έλαβε αναβολή καθώς είναι σε διαδικασία έκδοσης του διπλώματος. Ο δεύτερος με την στάση του στο δικαστήριο προκάλεσε αρκετά γέλια. Δήλωσε ότι έβγαλε δίπλωμα οδήγησης. Όταν ο πρόεδρος του Δικαστηρίου ζήτησε να το δει απάντησε ότι το έχει σπίτι για να μην το χάσει! Αντί του διπλώματος έδειξε στο δικαστήριο φωτογραφία αυτού μέσω του κινητού του τηλεφώνου. Δέχθηκε σχετική παρατήρηση αλλά και απόφαση αθώωσης.

Σε άλλη υπόθεση- πολύ πιο σοβαρή- αλλοδαπός που δεν ήταν στο δικαστήριο καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 11 μηνών. Προ λίγων ετών είχε κινηθεί κατά μαθήτριας, ενώ αυτή επέστρεφε στην Καβάλα. Η κινητοποίηση των αρχών (μετά από ειδοποίηση της μητέρας της) είχε αποτέλεσμα τον εντοπισμό του δράστη. Τότε μάλιστα και για να ξεφύγει, είχε αναζητήσει καταφύγιο στη δομή του «Ασημακοπούλου». Αν και δεν έμενε εκεί. Η καταγγελία τότε και επιβεβαιώθηκε και αντιμετωπίστηκε. Το που βρίσκεται σήμερα ο καταδικασθείς, είναι άγνωστο. Στη σύντομη χθεσινή ακροαματική διαδικασία κατέθεσε ως μάρτυρας η μητέρα της μαθήτριας. Ισχυρίστηκε ότι ως παλιά αθλήτρια πρώτη αυτή κυνήγησε το δράστη που «χάθηκε» εντός της δομής του Ασημακοπούλου. Εν τω μεταξύ τη συνέδραμαν οι αστυνομικοί αφού είχε καλέσει το 100.

Το ίδιο ισχύει για δύο άλλους αλλοδαπούς που προ 3 ετών βρέθηκαν στην Καβάλα να είναι κάτοχοι πλαστών αστυνομικών ταυτοτήτων. Κι αυτοί δεν ήταν στο δικαστήριο. Ο έλεγχος τότε έγινε από την Αστυνομία. Δεν προσήλθαν στο δικαστήριο όπου καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών έκαστος με χρηματικό πρόστιμο 3.500 ευρώ στον κάθε ένα. Μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε αστυνομικός. Που περιέγραψε όλες τις λεπτομέρειες της υπόθεσης.

Υπόθεση του Μονομελούς με ήδη δύο αναβολές, αναβλήθηκε και χθες. Τρίτη φορά. Λόγω μη παρουσίας στο δικαστήριο ενός εκ των δικηγόρων υπεράσπισης. Είναι χαρακτηριστική η συζήτηση που έγινε πριν και μετά την αναβολή. Ο μηνυτής δια του δικηγόρου του διαμαρτυρήθηκε για τη νέα αναβολή, κυρίως ζήτησε μια σύντομη νέα ημερομηνία για τη δίκη. Καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια αλλά η νέα ημερομηνία ορίστηκε για τον προσεχή Νοέμβρη. Πιο νωρίς, είπε ο κ. Εισαγγελέας, δεν γινόταν αφού ως τότε όλες οι ημέρες δικών είναι γεμάτες από υποθέσεις!

Υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας

Από τις υποθέσεις του Τριμελούς δεν έλλειψαν αυτές της ενδοοικογενειακής βίας. Τρεις αφορούσαν το ίδιο πρώην ανδρόγυνο που είναι στα δικαστήρια με εκατέρωθεν μηνύσεις εδώ και καιρό. Γνωρίστηκαν και παντρεύτηκαν το 2016. Χώρισαν τρία χρόνια μετά κι από τότε είναι στα δικαστήρια. Ο ένας καταγγέλλει και μηνύει τον άλλον για πρόκληση σωματικών βλαβών, εξύβριση, παραβίαση δικαστικής απόφασης και άλλα παρόμοια. Χθες κατηγορούμενος ήταν ο πρώην σύζυγος. Γενικά αθωώθηκε αν και σε μια από τις κατηγορίες κρίθηκε ένοχος. Και οι δύο βρίσκονται στον ίδιο τόπο, σε ένα μικρό χωριό του Ν. Καβάλας, αλλά η αγάπη που κάποτε τους ένωσε έγινε εν τω μεταξύ μεγάλο μίσος. Πράγματα που ειδικά για τα δικαστήρια είναι και συνηθισμένα.

 

 

Διαβάστε επίσης