• 18 Απριλίου 2024,

Περίφραξη πηγών Βοϊράνης με πρωτοβουλία της ΔΕΥΑ Καβάλας

 Περίφραξη πηγών Βοϊράνης με πρωτοβουλία της ΔΕΥΑ Καβάλας

Ικανοποίηση επικρατεί στη ΔΕΥΑ Καβάλας (αλλά και στο Δήμο Καβάλας) για την απόφαση που έλαβε πρόσφατα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, με την οποία απορρίφθηκαν οι προσφυγές του Δήμου Δοξάτου.

Όλες σχετικές με το υπό χρηματοδότηση γνωστό έργο ύδρευσης της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων όπου στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθεί νερό από τις πηγές Κεφαλαρίου (πηγές Βοϊράνης).

Ενδιαφέρον στο μεταξύ έχει και μια άλλη ενέργεια που έγινε περίπου προ μηνός. Η ΔΕΥΑ Καβάλας με αφορμή εγκατάσταση νέων μετρητικών συστημάτων, για πρώτη φορά περιέφραξε την πηγή από την οποία υδρεύεται η πόλη της Καβάλας. Αυτό έγινε στην περιοχή Κεφαλαρίου Δράμας. Από την ίδια πηγή θα πάρει νερό, όταν τελειώσει το περίφημο έργο, η Δημοτική Ενότητα Φιλίππων. Αυτή η πράξη είναι και μια απάντηση της ΔΕΥΑ Καβάλας στο Δήμο Δοξάτου. Μια υπενθύμιση ότι ο Δήμος και η ΔΕΥΑΚ έχουν δικαιώματα και ιδιοκτησία στο σημείο από το οποίο ξεκινά το νερό, μπαίνει στο δίκτυο ύδρευσης για να έρθει στην Καβάλα.

Η ΔΕΥΑΚ έλαβε την πρωτοβουλία κι εγκατέστησε στην πηγή νέα συστήματα μέτρησης, μετά από συνεργασία και απαίτηση της Διεύθυνσης Υγείας. Η οποία σύντομα θα κάνει και τον σχετικό έλεγχο. Ο νέος εξοπλισμός και η πηγή του νερού (όπως αυτό κατεβαίνει από το βουνό) είναι πλέον περιφραγμένα. Η περίφραξη δίνει ασφάλεια κυρίως στο νέο εξοπλισμό που χρησιμοποιείται και ο οποίος μετρά την ποσότητα του νερού που μπαίνει στο δίκτυο της ύδρευσης.

Διαβάστε επίσης