Κάτι τρέχει με τη ΒΦΛ: Αναρτήσεις «φέρνουν» την εξυγίανση πιο κοντά

 Κάτι τρέχει με τη ΒΦΛ: Αναρτήσεις «φέρνουν» την εξυγίανση πιο κοντά

Χθες το πρωί υπήρξαν δύο κείμενα- αναρτήσεις γνωστών ιστοσελίδων των Αθηνών- που έκαναν πάλι επίκαιρο το θέμα της ΒΦΛ. Στη βάση ακόμη και αλλαγής ιδιοκτήτη της! Από τη μια η ιστοσελίδα energypresss παρουσίασε τη ΔΕΠΑ έτοιμη να προκαλέσει εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό της ΒΦΛ. Από την άλλη κείμενο της liberal.gr εμφανίζει τον κ. Λαυρεντιάδη να έχει στείλει επιστολή στις δικαστικές αρχές, με την οποία καλύπτει τον κ. Κιτσάκο κι ουσιαστικά γνωστοποιεί σε κάθε κατεύθυνση ότι οι χειρισμοί του στο χρέος προς τη ΔΕΠΑ ήταν γνωστοί σε όλους. Την προηγούμενη εβδομάδα πάλι σε ιστοσελίδα των Αθηνών εμφανίζονταν να πιέζει τη ΒΦΛ και η ΔΕΗ. Για χρέη προς αυτήν. Σε γενικές γραμμές η ΒΦΛ φαίνεται να είναι μπροστά σε εξελίξεις. Η πιθανή επικείμενη εξυγίανση που μάλλον είναι απαραίτητη, μένει να μάθουμε αν θα περιλαμβάνει ή όχι τον επιχειρηματία Λ. Λαυρεντιάδη.

Η ιστοσελίδα liberal. Gr μεταξύ άλλων ανέφερε χθες: «Προειδοποίηση προς τη κυβέρνηση, διαβλέποντας ότι γίνονται κινήσεις για να του πάρουν την εταιρεία, και να τον «αδειάσουν», στέλνει ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, καθιστώντας σαφές ότι οι πάντες ήξεραν για τις σχέσεις ΔΕΠΑ-ELFE. Στην πράξη, η προ ημερών επιστολή της διοίκησης της ELFE προς τις εισαγγελικές αρχές στέλνει το μήνυμα ότι αν σφίξει κι άλλο ο κλοιός γύρω από τον Λαυρεντιάδη, τότε ο τελευταίος θα αντιδράσει, πιθανώς και με νέες αποκαλύψεις, παρόμοιες με αυτές στις οποίες προβαίνει τους τελευταίους μήνες ο πρώην μάνατζερ της ΔΕΠΑ Θ.Κιτσάκος, που αποδεικνύεται ότι τυγχάνει της απολύτου στήριξης του υπόδικου επιχειρηματία.Αν για παράδειγμα η ELFE υπαχθεί σε καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης, αντί μίας «βολικής» για τον Λαυρεντιάδη «εξυγίανσης» με κούρεμα χρεών, όπως είχε αναφέρει το Δεκέμβριο ο Αλέκος Φλαμπουράρης στη Βουλή, σημαίνει ότι ο επιχειρηματίας θα απωλέσει τον έλεγχο των χρηματοροών και κυρίως του «ταμείου».

Η ιστοσελίδα energypress. Gr σημείωσε χθες: Σε επαφές με ελεγκτικές εταιρείες προκειμένου να προχωρήσει ακόμη και μέσα στο Φεβρουάριο, η κατάθεση στα δικαστήρια του αιτήματος υπαγωγής της ELFE σε καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης, βρίσκεται η διοίκηση της ΔΕΠΑ.Εφόσον το εγχείρημα δεν συναντήσει εμπόδια και προχωρήσει, θα οδηγήσει σε αποβολή της σημερινής διοίκησης της ELFE, που έχει οριστεί από τον Λ. Λαρευντιάδη, και η οποία διώκεται για βαριά κακουργήματα.Σύμφωνα με τις πληροφορίες η διοίκηση της ΔΕΠΑ έχει ζητήσει προσφορές τουλάχιστον από δύο εταιρείες, τις Ernst & Young και KPMG, προκειμένου να της παρουσιάσουν ένα συνολικό πακέτο οικονομικής και εμπορικής διαχείρισης της ELFE, το οποίο θα περιλαμβάνει στόχους, διάρκεια, οικονομικό τίμημα, ευθύνες του διαχειριστή, κ.ό.κ. Στο πλαίσιο της συνεργασίας θα επιχειρηθεί επίσης να εντοπισθούν και περιουσιακά στοιχεία της ELFE, καθώς επίσης και τραπεζικοί λογαριασμοί, παρ’ ότι είναι γνωστό ότι η εταιρεία αποτελεί πλέον ένα κουφάρι.Τα επόμενα βήματα, αμέσως μόλις οριστικοποιηθεί η συνεργασία με την εταιρεία που θα αναλάβει το έργο, θα είναι να δώσουν την έγκρισή τους το Δ.Σ. της ΔΕΠΑ και η Γενική της Συνέλευση, οπότε αμέσως μετά, η επιχείρηση θα καταθέσει το αίτημα στα δικαστήρια του Πειραιά, όπου και η έδρα της ELFE, απαιτώντας να αντικατασταθεί άμεσα το υφιστάμενο μάνατζμεντ Λαυρεντιάδη».

Διαβάστε επίσης