Κατολίσθηση πίσω από το κτίριο της Πυροσβεστικής!

 Κατολίσθηση πίσω από το κτίριο της Πυροσβεστικής!

Μπροστά σε ένα περίεργο αλλά ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο αντιδήμαρχος Καβάλας Γιάννης Ιακωβίδης.

Κλήθηκε στο κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, πίσω από το οποίο έπεσε (στο έδαφος) ένας μεγάλος βράχος! Όπως είπαν οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας που αντιλήφθηκαν πρώτοι το περιστατικό, αυτό έγινε στην πρόσφατη κακοκαιρία.

Με αφορμή μάλλον τις χιονοπτώσεις. Πίσω από το κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας υπάρχει μία απόκρημνη περιοχή, με αρκετά βράχια να προεξέχουν. Κατάσταση που ισχύει επί σειρά δεκαετιών. Φθάνει μέχρι τον υπερκείμενο δρόμο, την οδό Αρματολών (συνοικία της Αγίας Παρασκευής).

Την εποχή που κατασκευάστηκε το κτίριο της Π.Υ. Καβάλας λήφθηκαν μέτρα προστασίας για τυχόν κατολισθήσεις. Ακόμη και σήμερα υπάρχει ένα πλέγμα που συγκρατεί τα βράχια. Στη συγκεκριμένη περίπτωση σημειώθηκε αποκόλληση του μεγάλου βράχου, πτώση του από μεγάλο ύψος. Ίσως και 10 μέτρα.

Το σύρμα δεν ήταν αρκετό να τον συγκρατήσει ενώ ο βράχος έπεσε πάνω σε τοιχίο το οποίο και έσπασε. Αυτό βρίσκεται στο έδαφος. Είναι δύσκολο να αντιληφθεί κάποιος από πού ξεκόλλησε ο βράχος. Φαίνεται ωστόσο ένας ακόμη επικίνδυνος.

Διορθωτική παρέμβαση χρειάζεται και το μικρό πέτρινο ντουβάρι από την πλευρά της οδού Αρματολών.

Όλα αυτά δημιουργούν γενικότερη ανησυχία για το τι άλλο μπορεί να συμβεί στην περιοχή. Όλη η περιοχή πίσω από το κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δεν είναι λειτουργική. Σε μικρή όμως απόσταση υπάρχει εξοπλισμός της υπηρεσίας και μικρή αποθήκη αλλά και παρκαρισμένα αυτοκίνητα όσων εργάζονται σε αυτήν.

Η κατολίσθηση είναι ένα γεγονός που θα ερευνήσει ο Δήμος Καβάλας. Θα ψάξει να βρει αν πρόκειται για κάτι μεμονωμένο ή αν πρόκειται για μία γενικότερη κατάσταση. Ένα γενικότερο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Διαβάστε επίσης