Καβάλα- Αλεξανδρούπολη: Ίδιο το έργο του φυσικού αερίου, ίδια και τα παράπονα

 Καβάλα- Αλεξανδρούπολη: Ίδιο το έργο του φυσικού αερίου, ίδια και τα παράπονα

Τι Καβάλα, τι Αλεξανδρούπολη. Τα παράπονα τόσο των πολιτών όσο και των διοικήσεων Δήμων είναι ίδια. Ίδια ακριβώς.

Αφορούν το έργο κατασκευής δικτύου φυσικού αερίου. Τις αποκαταστάσεις που δεν γίνονται στην ώρα τους και δεν γίνονται σωστά. Στην Καβάλα τα παράπονα αφορούν την κλειστή οδό Κολοκοτρώνη. Χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση. Αλλά και στο Περιγιάλι, κι εκεί το έργο παρουσιάζει ποικίλα προβλήματα.

Κάπου εκτελείται, κάπου σταματά. Με αποτέλεσμα οι ατέλειες και μη αποκαταστάσεις να ταλαιπωρούν τους οδηγούς. Στο «βάθος» της συνοικίας, προς τον Άγιο Τρύφωνα, κλείνουν καθημερινά δρόμοι. Επίσης χωρίς καμία ενημέρωση. Το κακό είναι ότι οι εργασίες γίνονται αραιά και που.

Και δε γίνονται σε όλο το μήκος του κλειστού δρόμου. Γίνονται αργά κι ας ενοχλούν την κίνηση των αυτοκινήτων. Οι δε οδηγοί που βρίσκουν ξαφνικά μπροστά τους κλειστούς δρόμους αναγκάζονται να κάνουν ολόκληρο κύκλο για να βρεθούν στον προορισμό τους. Το πιο εκνευριστικό απ΄όλα είναι ότι οι δρόμοι είναι κλειστοί (από το πρωί ως το μεσημέρι καθημερινά) αλλά οι εργασίες συνεχίζονται από λίγους εργάτες και μόνο σε συγκεκριμένα σημεία.

Με λίγα λόγια οι δρόμοι συχνά προκύπτει ότι κλείνουν άδικα. Καθ’ υπερβολή της αναδόχου εταιρίας. Όλα αυτά δυστυχώς θα ενταθούν το επόμενο διάστημα, όταν οι εργασίες θα φθάσουν στο κέντρο της Καβάλας. Ο Δήμος Καβάλας παρακολουθεί κι όπου μπορεί παρεμβαίνει. Η Τροχαία Καβάλας το ίδιο.

Οι παρεμβάσεις της είναι συχνές αλλά μόνο όταν επηρεάζονται βασικές οδικές αρτηρίες. Στο τέλος, τόσο στην Καβάλα όσο και στην Αλεξανδρούπολη, δίδεται η εντύπωση ότι ο ανάδοχος του έργου κάνει περίπου ότι θέλει. Με βασικό επιχείρημα ότι το έργο είναι εθνικής σημασίας. Στην Αλεξανδρούπολη το ίδιο έργο αφορά κεντρικούς δρόμους.

Η είδηση προέρχεται από την ΕΡΑ Ορεστιάδας κι αφορά την Αλεξανδρούπολη:

«Με κατεπείγουσα επιστολή του προς την ανάδοχο εταιρεία (ΑΒΑΞ Α.Ε.) που κατασκευάζει το δίκτυο διανομής Φυσικού Αερίου στην Αλεξανδρούπολη και προς τη ΔΕΔΑ Α. Ε., που είναι η επιβλέπουσα εταιρεία του έργου, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης ζητά την άμεση ασφαλτόστρωση της Λεωφόρου Δημοκρατίας, πριν την ημέρα διεξαγωγής της παρέλασης της 25ης Μαρτίου.

«Δεν είναι δυνατόν, ο κεντρικός δρόμος της Αλεξανδρούπολης, στον οποίο θα λάβουν χώρα οι εορταστικές εκδηλώσεις μιας τόσο σημαντικής ημέρας, να έχει αυτή την απαράδεκτη εικόνα», επισημαίνει ο κ. Ζαμπούκης.

Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η λεωφόρος, με τα ορύγματα που έχουν γίνει και την παράσυρση των αδρανών υλικών στο οδόστρωμα, δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου, ενώ κρίνεται και «ιδιαίτερα επισφαλής» για την παρέλαση των τμημάτων που θα συμμετάσχουν. Κλείνοντας την επιστολή του, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης ζητά την επίσπευση των εργασιών ασφαλτόστρωσης του δρόμου και την ολοκλήρωσή τους το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 23 Μαρτίου».

Διαβάστε επίσης