Καβάλα BC: Έκλεισε ένας σπουδαίος κύκλος

 Καβάλα BC: Έκλεισε ένας σπουδαίος κύκλος

Το καλοκαίρι του 2008 ξεκίνησε η μεγάλη πορεία της Ενωσης και αυτός ο κύκλος ολοκληρώθηκε στο γήπεδο των Πεύκων, όπου ήρθε ο υποβιβασμός της ομάδας στη Β` Εθνική.

Εννιά χρόνια μετά, το Μάιο του 2017, έκλεισε ένας σπουδαίος κύκλος.

Η συγχώνευση με το Πανόραμα το 2008 μας έφερε στην Α1 κατηγορία.

Η πρώτη χρονιά στην Α1 την περίοδο 2008-2009 ήταν κάτι το πρωτόγνωρο για την ιστορία του Καβαλιώτικου Μπάσκετ. Η ομάδα τερμάτισε στη 10η θέση με προπονητή τον Κώστα Πιλαφίδη.

Στη συνέχεια την περίοδο 2009-2010, η ομάδα παρέμεινε πολύ δύσκολα στην κατηγορία. Προπονητής στο φινάλε ήταν ο Βαγγέλης Αλεξανδρής αφού λύθηκε στη διάρκεια της χρονιάς η συνεργασία με τον Κώστα Πιλαφίδη.

Την περίοδο 2010-2011 με προπονητή τον Δημήτρη Πρίφτη, η Ενωση έφτασε μέχρι την 6η θέση ενώ πάλι με Πρίφτη την περίοδο 2011-2012 ήρθε η 6η θέση, κερδίζοντας μάλιστα τον πρωταθλητή  Ευρώπης Παναθηναϊκό του Ομπράντοβιτς. Την ίδια χρονιά η Ενωση κατάφερε να περάσει μέχρι την ημιτελική φάση του Κυπέλλου εκεί όπου αποκλείστηκε από τον Παναθηναϊκό.

Ηταν όμως μια φοβερή χρονιά.

Την περίοδο 2012-2013 ήρθε ο υποβιβασμός από την Α1 κατηγορία. Οι προπονητές που κάθισαν στον πάγκο της ομάδας ήταν οι: Χουγκάζ, Γαλάνης, Κορωνιός, Αλεξανδρής. Στη συνέχεια την περίοδο 2013-2104 η Ενωση τερμάτισε στην 3η θέση στην Α2 χάνοντας στο «μπαράζ» της Αμαλιάδας από τον Κόροιβο με το τρίποντο του Καρύδα. Φαινόταν όμως ότι… ερχόμαστε. Αυτή την περίοδο προπονητές: Νίκου,   Τζήμας

Την περίοδο 2014-2015 μια μεγάλη ομάδα με προπονητή τον Γιάννη Τζήμα κάνει περίπατο στην Α2.

Η επιστροφή την περίοδο 2015-2016 στην Α1 δε στέφθηκε με επιτυχία. Η ομάδα δε γλύτωσε τον υποβιβασμό. Αρχικά προπονητής ο Γιάννης Τζήμας και στη συνέχεια ο Στιβ Γιατζόγλου.

Για να φτάσουμε στη φετινή χρονιά όπου το οικονομικό έπαιξε μεγάλο ρόλο.

Η ομάδα αγωνίστηκε στην Α2 με πολλά άπειρα παιδιά. Το  μπάτζετ ήταν μικρό αφού δεν υπήρχε  η δυνατότητα για κάτι περισσότερο.  Ο υποβιβασμός είναι άδοξος. Ο κόσμος βοήθησε σε μεγάλο βαθμό αλλά δεν έφτασε… Η επόμενη μέρα; Σίγουρα πολύ δύσκολη.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον Κώστα Παπακωνσταντίνου που έβαλε το μπάσκετ στη ζωή μας.  Αυτή η ομάδα μας χάρισε μεγάλες στιγμές. Ηταν τρόπος ζωής όλα αυτά τα χρόνια. Είδαμε μπροστά μας καλαθοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης, είδαμε σπουδαίους παίκτες να φοράνε τη φανέλα της Καβαλιώτικης ομάδας, στην Α1 αλλά και στην Α2.

Το χαρήκαμε, το ερωτευτήκαμε.  Τώρα στα δύσκολα να μην αφήσουμε την ομάδα μόνη…

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης