Νέα επιτυχία του 16χρονου Γιάννη Μαρτίδη στην Ελευθέρα Πάλη

 Νέα επιτυχία του 16χρονου Γιάννη Μαρτίδη στην Ελευθέρα Πάλη

Ο 16χρονος Γιάννης Μαρτίδης είναι ένας πρωταθλητής Ευρώπης που τιμά την Καβάλα αλλά δυστυχώς είναι μόνος του σε όλη αυτή την προσπάθεια.  Οι μόνοι που τον στηρίζουνε είναι ο πατέρας του και προπονητής του Αλέξης Μαρτίδης καθώς και όλη η οικογένεια του.

Ο Γιάννης στο πρόσφατο γκραν πριν που έγινε στο Βουκουρέστι  Ελευθέρας Πάλης, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, με την Εθνική Ελλάδας Παίδων.

Ηταν μια μεγάλη επιτυχία αφού στους συγκεκριμένους αγώνες συμμετείχαν 30 κράτη απ` όλη την Ευρώπη. Τώρα προετοιμάζεται για τη νέα μεγάλη πρόκληση που είναι τον επόμενο μήνα στην πόλη Κράσνονταρ της Ρωσίας.  Θα είναι πάλι στέλεχος της Εθνικής ομάδας σ` ένα διεθνές τουρνουά.  Μόνιμο στέλεχος.

Όλα αυτά και ενώ η προπόνηση του γίνεται εν έτη 2017, σε χώρο κάτω από το σπίτι του στο Ζυγός Καβάλας.  Είναι αθλητής του συλλόγου Ελευθέρας Πάλης « Μ. Α Αλέξανδρου Καβάλας».

Μιλώντας χθες το πρωί στην Αθλητική Πρωινή τόνισε τα εξής, αρχικά για τους αγώνες του Βουκουρεστίου: «  Ηταν οι καλύτεροι αθλητές απ` όλη την Ευρώπη. Συμμετείχα στα 46 κιλά . Έδωσα  τέσσερεις αγώνες και είχα 3 νίκες και 1 ήττα.  Πήρα το χάλκινο μετάλλιο. Στις λεπτομέρειες έχασα τη συμμετοχή μου, στον τελικό. Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος. Αν προετοιμαζόμουνα καλύτερα, κάτω από καλύτερες συνθήκες θα μπορούσα να είχα πάρει το χρυσό.  Ευχαριστώ την οικογένεια μου, που με στηρίζει σε όλα μου τα βήματα.   Θέλουμε όμως μεγαλύτερη στήριξη. Όταν έχεις κάτι παραπάνω, μπορείς να πας πολύ καλύτερα.

Εκπροσωπούμε την Ελλάδα στην Ευρώπη και κάνουμε το όνομα της Καβάλας γνωστό.

Βγαίνουμε έξω από τα σύνορα.  Κάνουμε κάτι δύσκολο και το συνεχίζουμε.   Ακόμη προετοιμάζομαι για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει στην Αθήνα το Σεπτέμβριο. Αυτός είναι ο βασικός μου στόχος.

Ελπίζω να τα καταφέρω και να κάνω υπερήφανη την Ελλάδα αλλά και την Καβάλα.  Εγώ θα κάνω το χρέος μου.  Η πάλη είναι ένα δύσκολο άθλημα, προσπαθείς εκείνη των ώρα μόνος σου για τη μεγάλη διάκριση.

Με την Ελευθέρα Πάλη, ασχολούμαι από 6 χρονών.  Έχω μεγάλο μεράκι και προπονούμε σε καθημερινή βάση, περίπου 4 ώρες.  Μακάρι όμως αυτές οι προπονήσεις να γινόταν σε καλύτερο χώρο, πιο σύγχρονο»

 

 

Διαβάστε επίσης