• 20 Απριλίου 2024,

too good to be true και ο Αλέξης είναι έτοιμος να φορέσει γραβάτα …

 too good to be true  και ο Αλέξης είναι έτοιμος  να φορέσει γραβάτα …

Το success story της κυβέρνησης του Σαμαρά έχει γίνει too good to be true στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ αφού ο Αλέξης Τσίπρας σε μια επίθεση αισιοδοξίας προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες με τους οποίους είχε συνομιλία στο γραφείο του στην Βουλή δήλωσε μεταξύ άλλων οτι είναι έτοιμος να φορέσει ακόμα και  γραβάτα αφού τα μυνήματα που έρχονται για το Eurogroup της 22 Μαϊου είναι κάτι παραπάνω απο αισιόδοξα και οτι απο την ημέρα αυτή και μετά θα ξεκινήσει η ανάκαμψη της χώρας μας η οποία εκτός απο οικονομική θα είναι και ψυχική.

Είναι τόσο αισιόδοξα τα μυνήματα που λαμβάνει το Μαξίμου ενόψει του Eurogroup στις 22 του μήνα που ακόμα και ο έλληνας πρωθυπουργός δυσκολεύεται να πιστέψει.

Όσο αφορά τις συζητήσεις για το ελληνικό χρέος ο έλληνας πρωθυπουργός είναι αισιόδοξος οτι όλα θα τελειώσουν στις 22 του Μάη αν και υπάρχει το ενδεχόμενο να πάει το πολύ μέχρι το Eurogroup στις 15 Ιουνίου.

Ο Τσίπρας είπε οτι οι οριστικές αποφάσεις για το ελληνικό χρέος θα μας βάλουν αυτόματα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και θα ακολουθήσει όπως είπε χαρακτηριστικά ΤΣΟΥΝΑΜΙ επενδύσεων στην χώρα μετατρέποντας την Ελλάδα σε έναν επίγειο παράδεισο ιδανικό για επενδύσεις (αυτό είναι δικό μας δεν το είπε ο Τσίπρας).

Ωραία τα λέει ο Τσίπρας αλλα του διαφεύγει αυτή η λεπτομέρεια της μεγάλης φορολόγησης των επιχειρήσεων που λειτουργεί ανασταλτικά αφού στις γειτονικές χώρες τα πράγματα στον τομέα αυτό είναι σαφώς πιο ευνοϊκά.

Θέλω δηλαδή να στείλω και εγώ ένα μήνυμα στον άνθρωπο που είναι έτοιμος να φορέσει γραβάτα οτι με το κράτος συνέταιρο αυτό που βλέπουμε να συνεχιστεί είναι το τσουνάμι φυγής των ελληνικών επιχειρήσεων που αναγκάζονται να πηγαίνουν τις έδρες τους σε άλλες γειτονικές χώρες γιατί εδώ στην Ελλάδα δεν βγαίνει το πράγμα.

Θέλουμε δηλαδή να πούμε οτι δεν φτάνει μόνο η ρύθμιση του χρέους για να έχουμε τσουνάμι επενδύσεων.

Θα πρέπει η κυβέρνηση κάποια στιγμή να ασχοληθεί και με το τσουνάμι της φορολόγησης που αντί να φέρνει διώχνει τις επενδύσεις και τις επιχειρήσεις.

Το άλλο που έχει σημασία για την πορεία των πραγμάτων είναι οτι σύμφωνα με αυτά που του είπε η Κριστίν Λαγκάρντ η σιδηρά κυρία του ΔΝΤ είναι σε διαπραγματευτική σύγκρουση με τον Σόϊμπλε ο οποίος όμως φαίνεταισύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του έλληνα πρωθυπουργούνα απομονώνεται αφού τις τελικές αποφάσεις θα τις πάρει η Μέρκελ η οποία είναι αυτή αισιόδοξη για το Eurogroup στις 22 του μήνα.

Καταλαβαίνετε οτι υπάρχει ένα κύμα αισιοδοξίας που είναι έτοιμο να πλημμυρίσει το Μαξίμου και να αλλάξει την μοίρα αυτού του τόπου.

Τελικά αυτή που έφυγε απο το παιχνίδι του SURVIVOR ήταν η Ελισάβατ η οποία όπως σας είχαμε γράψει και προχθές και κουράστηκε αλλά και κούρασε.

Ο κύκλος της μέσα στο συγκεκριμένο παιχνίδι έκλεισε και πάμε παρακάτω.

Στο παρακάτω έχουμε έναν αγώνα των Ελλήνων με τους Τούρκους και εν συνεχεία το παιχνίδι γίνεται ατομικό.

Βαριά ήττα για την Ένωση προχθές στην έδρα των Μαχητών και δύσκολη η επόμενη μέρα για την Ένωση που θα πρέπει να βρεί το κουράγιο και την δύναμη να διαχειριστεί την παρουσία της πλέον απο την νέα αγωνιστική χρονιά στην κατηγορία της ΒΕθνικής.

Είναι σίγουρο οτι η ομάδα τώρα στα δύσκολα μας έχει περισσότερο ανάγκη και στα δύσκολα θα πρέπει να είμαστε εκεί.

Λοιπόν λεβέντες αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί παραμένουν δύσκολοι και ύποπτοι.

Τα λέμε και πάλι αύριο.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης