• 19 Απριλίου 2024,

Καβάλα: Ηλεκτρονική απάτη σε βάρος επιχείρησης με λεία 18.000€

 Καβάλα: Ηλεκτρονική απάτη σε βάρος επιχείρησης με λεία 18.000€

Συνελήφθη αλλοδαπός για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθη την 4-8-2022 το πρωί και το απόγευμα στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας ένας αλλοδαπός, διότι κατελήφθη να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Συνελήφθη αλλοδαπός για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθη την 4-8-2022 το απόγευμα στην Εγνατία Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας ένας αλλοδαπός, διότι κατελήφθη να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση δράστη που διέπραξε απάτη σε βάρος επιχείρησης

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη ο οποίος την 4-8-2022 διέπραξε απάτη σε βάρος επιχείρησης σε περιοχή της Καβάλας.

Αναλυτικότερα, δράστης προσποιούμενος τον πελάτη επικοινώνησε τηλεφωνικά με ιδιοκτήτη επιχείρησης, προφασιζόμενος την καταβολή χρηματικού ποσού για αγορά προϊόντος.

Κατά την επικοινωνία τους απέστειλε μήνυμα (email), που εμφανιζόταν ως αποστολέας τράπεζα και το οποίο εμπεριείχε σύνδεσμο (link), τον οποίο ο παθών ακολούθησε, πληκτρολογώντας τους τραπεζικούς του κωδικούς, με αποτέλεσμα ο δράστης να αποκτήσει πρόσβαση σε τραπεζικό του λογαριασμό και να αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των 18.000 ευρώ.

Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Παγγαίου.

Σύλληψη 2 ημεδαπών για άσκηση πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου χωρίς άδεια

Συνελήφθησαν την 4-8-2022 το μεσημέρι σε παραλιακή περιοχή της Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παγγαίου δύο ημεδαποί, διότι εντοπίσθηκαν σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις να ασκούν πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο, διαθέτοντας προς πώληση είδη παρεμπορίου (υαλοκαθαριστήρες), στερούμενοι των απαιτούμενων αδειών.

Κατασχέθηκαν συνολικά 18ζεύγη υαλοκαθαριστήρων, ενώ επιβλήθηκαν στους δράστες τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης