• 11 Μάι 2021,

Καβάλα – Θάσος: Ελπίζουν… στον Ιούλιο οι επαγγελματίες του τουρισμού

 Καβάλα – Θάσος: Ελπίζουν… στον Ιούλιο οι επαγγελματίες του τουρισμού

Μετά από μία σεζόν (σ.σ. το 2020) που δεν θέλουν να θυμούνται, με τον τζίρο σε κάποιες περιπτώσεις να καταβαραθρώνεται μέχρι και 85%, οι ξενοδόχοι σε Καβάλα και Θάσο ευελπιστούν σε… καλύτερες μέρες το φετινό καλοκαίρι.

«Αβεβαιότητα»

«Mετά τις 15 Ιουνίου και όσο μπαίνει ο Ιούλιος θα αρχίσει να κινείται ουσιαστικά η αγορά και μέχρι τέλος Ιουνίου θα ολοκληρωθεί η επανέναρξη του τουρισμού. Εκτιμώ πως τα καταλύματα θα ανοίγουν σταδιακά, θα ανοίξουν όλα αλλά το θέμα είναι πότε θα ανοίξουν.

Πρέπει να ξεκαθαρίσουν τα υγειονομικά δεδομένα και οι όροι και οι προϋποθέσεις των ταξιδιών για να ξέρει ο κόσμος πώς θα γυρίσει. Oι τιμές των ξενοδοχείων δεν θα είναι πρόβλημα, ούτε πέρσι ήταν, για κάποιον ο οποίος θέλει να έρθει», επισημαίνει ο Αντώνης Μιτζάλης, πρόεδρος των ξενοδόχων Καβάλας.

Παράλληλα, αποφεύγει να κάνει προβλέψεις, τις οποίες θεωρεί παρακινδυνευμένες, για το ύψος στο οποίο θα κινηθούν τα τουριστικά έσοδα. «Η περιοχή μας στηρίζεται κυρίως στους βαλκάνιους αλλά και στον Έλληνα τουρίστα. Δεν μπορώ να πω αυτή τη στιγμή αν η σεζόν θα πάει καλύτερα από πέρσι», συμπληρώνει.

«Προκρατήσεις χωρίς προκαταβολές»

«Προκρατήσεις και κινητικότητα υπάρχουν αλλά προκρατήσεις χωρίς προκαταβολή δεν μας λένε κάτι. Το δοχείο είναι μισογεμάτο. Σταδιακά από τις 15 Μαΐου και μέχρι τέλος Ιουνίου θα ανοίξουν τα περισσότερα καταλύματα, ευελπιστούμε σε Ιούλιο και Αύγουστο για να πιάσουμε τον στόχο για το 50% του τζίρου του 2019, στόχος εφικτός αλλά καθόλου εύκολος», αναφέρει ο πρόεδρος των ξενοδόχων Θάσου, Πάρης Παρασχούδης.

«Οι τιμές θα συμπιεστούν καθώς υπάρχει προσφορά αλλά όχι ζήτηση, το ζήτημα είναι να μην πέσουν τόσο ώστε να καταστούν μη βιώσιμες οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Η χασούρα το 2020 άγγιξε το 75%», τονίζει.

πηγή: makthess – Στέφανος Μαχτσίρας

Διαβάστε επίσης