• 28 Μαρτίου 2024,

Καβάλα: Το κρύο δείχνει σιγά σιγά τα… «δόντια» του

 Καβάλα: Το κρύο δείχνει σιγά σιγά τα… «δόντια» του

Η πρώτη μονοψήφια θερμοκρασία του φετινού Φθινοπώρου είναι γεγονός στην πόλη της Καβάλας, αφού σήμερα το ξημέρωμα ο σταθμός της Δεξαμενής κατέγραψε θερμοκρασία 9,4C.

Η σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας έχει γίνει αισθητή ήδη από σήμερα κυρίως στα ηπειρωτικά και ορεινά, για το πως θα εξελιχθεί η θερμοκρασία μπορείτε να δείτε περισσότερα εδώ https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=558556636278244&id=100063717364934.

Φέτος, ως άμεσο αποτέλεσμα του ήπιου φθινοπώρου που διανύουμε οι ελάχιστες θερμοκρασίες κυρίως σε παράκτιες περιοχές είναι εξαιρετικά υψηλές για την εποχή. Βάσει της κλιματολογίας της πόλης μας μονοψήφιες θερμοκρασίες εμφανίζονται κατά κανόνα τον Οκτώβριο, ενώ τον Νοέμβριο κατά μέσο όρο εμφανίζονται ελάχιστες θερμοκρασίες γύρω στους 5-6°C.

Ενώ τον Νοέμβριο του 2006 είχε καταγραφεί αρνητική θερμοκρασία. Βέβαια να σημειωθεί ότι υπάρχει μια σαφέστατη τάση μέσα στη τελευταία 15ετια για όλο πιο θερμά και ξηρά φθινόπωρα, τάση που είναι πιο έντονη σε σχέση με την ίδια τάση τους υπόλοιπους μήνες του έτους.

Για κάθε νεότερο www.meteokav.gr.

Διαβάστε επίσης