Καβαλιώτες μαθητές στον ΟΗΕ και σε Ευρωπαϊκό Συνέδριο!

 Καβαλιώτες μαθητές στον ΟΗΕ και σε Ευρωπαϊκό Συνέδριο!

Στην ιστοσελίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας έχουν αναρτηθεί οι προσκλήσεις – προκηρύξεις γυμνασίων και λυκείων του νομού, τα οποία προγραμματίζουν εκδρομές εκπαιδευτικές (οι περισσότερες) εντός και εκτός Ελλάδος. Πρόκειται για μία συνηθισμένη για την εποχή διαδικασία, η οποία στόχο έχει βρεθεί το τουριστικό-  ταξιδιωτικό γραφείο που θα υλοποιήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκδρομών. Οι εκδρομές αυτές που είναι συνηθισμένες για την περίοδο που διανύουμε, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες.

Στις καθιερωμένες πολυήμερες εκδρομές των τελειόφοιτων μαθητών των Λυκείων και στις εκδρομές που συνδυάζονται με εκπαίδευση – απόκτηση εμπειριών από τους μαθητές. Με τα έως τώρα δεδομένα ξεχωρίζει η εκδρομή που θέλει να κάνει το Λύκειο Χρυσούπολης από 17 μέχρι 21 Φεβρουαρίου του 2020 ,με τελικό προορισμό τη Γενεύη. 19 μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί του Λυκείου της Χρυσούπολης έχουν πρόγραμμα να επισκεφθούν και την έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Ενδιαφέρον έχει η εκδρομή που προετοιμάζει το 7ο Γυμνάσιο για να λάβει μέρος με 17 μαθητές του και δύο εκπαιδευτικούς στο έκτο Ευρωπαϊκό μαθητικό συνέδριο που γίνεται στη Βερόνα της Ιταλίας. Στην ίδια εκδρομή περιλαμβάνεται επίσκεψη και στην Βενετία.

Μέσω της διαδικασίας που προαναφέραμε αναζητούνται αυτοί που θα υλοποιήσουν τις εκδρομές, οι οποίες καταβάλλεται προσπάθεια να γίνουν με τους ευνοϊκότερους οικονομικούς όρους. Κάτι τέτοιο διευκολύνει στις εκδρομές τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων μαθητών. Άλλες εκδρομές που ετοιμάζονται αφορούν την πολυήμερη εκδρομή της τρίτης τάξης του Γενικού Λυκείου Χρυσούπολης (τέλος Μαρτίου- αρχές Απριλίου στη Ρώμη) με περίπου 80 μαθητές και πέντε ή έξι καθηγητές,  η εκδρομή των τελειόφοιτων του πρώτου Λυκείου Καβάλας που θα επιδιωχθεί να γίνει στο εξωτερικό ενώ υπάρχουν και εκδρομές και γυμνασίων και λυκείων στην Αθήνα όπου περιλαμβάνεται σε αυτές και  επίσκεψη στη Βουλή. Τέτοια πρόθεση εξεδήλωσε ήδη το γυμνάσιο του Λιμένα και το Γενικό Λύκειο της Νικήσιανης.

 

Διαβάστε επίσης