Καβαλιώτικος στόχος τα 500 εμβόλια την ημέρα!

 Καβαλιώτικος στόχος τα 500 εμβόλια την ημέρα!

Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία ενός ακόμη εμβολιαστικού κέντρου (το 4ο συνολικά) στο Νοσοκομείο της Καβάλας από το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Πιθανή πρώτη ημέρα λειτουργίας του το Σάββατο 13 Μαρτίου. Το συγκεκριμένο γεγονός μαζί με τη λειτουργία εμβολιαστικού κέντρου στο Κ.Υ. Χρυσούπολης (ίσως την ερχόμενη εβδομάδα) προκαλεί αισιοδοξία και τοπικό στόχο τα 500 ή και παραπάνω εμβόλια την ημέρα αργότερα αυτόν τον μήνα.

Αυτήν την εβδομάδα – κι όλο το προηγούμενο διάστημα- το νούμερο των καθημερινών εμβολιασμών στο Ν. Καβάλας είναι τα 300 την ημέρα. Τόσο στο 4ο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου όσο και στο Κ.Υ. Χρυσούπολης θα γίνονται εμβόλια της Astrazeneca.

Θα κλείνονται ραντεβού στην ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών. Δυστυχώς οι εμβολιασμοί στο Κ.Υ. Θάσου παραμένουν λίγοι. Είναι χαρακτηριστικό ότι την Τρίτη 2 Μαρτίου έγιναν μόνο 18. Εξ αυτών οι 3 της πρώτης δόσης, οι υπόλοιποι της δεύτερης.

Χθες στο Νοσοκομείο ένας από τους ασθενείς της ΜΕΘ μεταφέρθηκε στην κλινική covid αφού η κατάσταση της υγείας του βελτιώθηκε. Έτσι στην κλινική ήταν 22 ασθενείς και στη ΜΕΘ μόνο ένας. Στη διάρκεια της Τετάρτης το Νοσοκομείο έκανε 65 τεστ με 5 θετικά, άπαντες πήγαν σπίτι τους με οδηγίες.

*Χθες βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό εκπαιδευτικός του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καβάλας. Χθες βράδυ κι αφού μεσολαβούσε διαδικασία ιχνηλάτησης, επρόκειτο να παρθούν αποφάσεις για την αναστολή λειτουργίας τμήματος ή τμημάτων ή και όλου του σχολείου.

Διαβάστε επίσης