Οι μαθητές δεν τηρούν την καραντίνα κι οι γονείς δεν κάνουν rapid tests!

 Οι μαθητές δεν τηρούν την καραντίνα κι οι γονείς δεν κάνουν rapid tests!

Μετά από αρκετές μέρες μιας ευχάριστης και χρήσιμης ησυχίας στα σχολεία του Ν. Καβάλας, την Τρίτη 2 Μαρτίου υπήρξαν δύο ανακοινώσεις των αρμόδιων τοπικών υπηρεσιών για αναστολή μαθημάτων.

Και τα δύο σε τμήματα σχολείων της πόλης.

Η πρώτη ανακοίνωση έγινε απογευματινές ώρες κι αφορούσε τμήμα του 7ου Γυμνασίου.

Η δεύτερη αργά το βράδυ. Αφορούσε τμήμα του 18ου Νηπιαγωγείου. Και στις δύο περιπτώσεις, μαθαίνουμε, τα θετικά περιστατικά αφορούν μαθητές. Οι οποίοι μέσω ιχνηλάτησης είναι πολύ πιθανό να κόλλησαν εκτός σχολείου.

Η ιχνηλάτηση που γίνεται πάντα από τη Διεύθυνση Υγείας, έχει τη σημασία της καθώς σύμφωνα με αυτήν αποφασίζεται η αναστολή λειτουργίας τμήματος ή ολόκληρου σχολείου

. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες μέχρι και την Τρίτη 2 Μαρτίου και με αρχή τον Φεβρουάριο, η Διεύθυνση Υγείας και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης είχαν λάβει αποφάσεις αναστολών για 35 διαφορετικές περιπτώσεις σχολείων και τάξεων (τμημάτων) του Ν. Καβάλας.

Κάποια τμήματα σχολείων επανήλθαν, κάποια επανέρχονται σήμερα ή αύριο και κάποια είναι σε περίοδο αναστολής για αρκετές ακόμη μέρες.

«Στις περισσότερες περιπτώσεις, σίγουρα στις πιο πρόσφατες, οι μαθητές που εντοπίζονται θετικοί δεν κολλούν στο σχολείο. Κολλούν στην κοινότητα. Υπάρχει ωστόσο κίνδυνος να μεταφέρουν τον ιό στο σχολείο» είπε χθες ο Διευθυντής Υγείας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος (φωτογραφία).

Ο οποίος ακριβώς επειδή ψάχνει κάθε περίπτωση και κάθε κρούσμα σε σχολείο, αποφάσισε για την αναστολή του τμήματος του 18ου Νηπιαγωγείου στις 11 το βράδυ της Τρίτης. Το συγκεκριμένο Νηπιαγωγείο έχει σε αναστολή δύο από τα τρία τμήματα του.

Ενώ στο 7ο Γυμνάσιο είναι σε αναστολή δύο τμήματα. Το συγκεκριμένο σχολείο είναι σε παρακολούθηση λόγω πολλών προηγούμενων κρουσμάτων μαθητών του. Ο κ. Παπαδόπουλος είναι επικριτικός για την στάση ορισμένων γονέων αλλά και μαθητών.

Υποστηρίζει ότι «… ζητούν να κλείσουν τα σχολεία αλλά όταν υπάρχει η ευκαιρία των rapid tests, δεν τα κάνουν. Ούτε οι μαθητές που είναι σε καραντίνα την τηρούν. Ξέρουμε τι συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις». Εννοεί ότι μαθητές που δεν κάνουν δια ζώσης μάθημα πρέπει να είναι συνεχώς σπίτι τους αλλά παραβιάζουν αυτήν την οδηγία.

Ο κ. Παπαδόπουλος είναι απαισιόδοξος για την εξέλιξη της πανδημίας λόγω των αυξημένων πανελλαδικά περιστατικών. «Αυτό που γίνεται στα σχολεία αντανακλά στο ότι γίνεται στην κοινότητα» δήλωσε.

Διαβάστε επίσης