• 19 Μαΐου 2024,

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Καβάλας: Εξυπηρετείται πολύς κόσμος σε πάρα πολλά ζητήματα! (συνέντευξη)

 Κέντρο Κοινότητας Δήμου Καβάλας: Εξυπηρετείται πολύς κόσμος σε πάρα πολλά ζητήματα! (συνέντευξη)

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε τη Δευτέρα εκδήλωση για την εργασία που διοργάνωσε στη Μ. Λέσχη το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Καβάλας.

Το Κέντρο Κοινότητας λειτουργεί με επιτυχία στην Καβάλα από το 2017 και μετά. Μας μιλά για τις υπηρεσίες που προσφέρει η εκπρόσωπος του κ. Ελισάβετ Μαμαλικίδου.

Η συνέντευξη

Ερ: Τι είναι το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Καβάλας; Πόσο καιρό λειτουργεί;

Απ: Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου είναι μια χρηματοδοτούμενη δομή που υπάρχει σχεδόν σε κάθε Δήμο της χώρας. Λειτουργεί στην Καβάλα από τον Μάιο του 2017 και συνεχίζει και θα συνεχίσει τη λειτουργία του. Έχει σχέση με όποιο ζήτημα κοινωνικής προστασίας υπάρχει. Από την άποψη ότι μπορούμε να υποδεχόμαστε, να κατευθύνουμε και να παραπέμπουμε πολίτες σε οποιοδήποτε τέτοιο ζήτημα. Στο Κέντρο Κοινότητας γίνονται αιτήσεις για όλα τα κρατικά επιδόματα. Όλα τα αναπηρικά επιδόματα. Επίσης διεκπεραιώνουμε αιτήσεις επιδόματα του Δήμου που παρέχει αποκλειστικά ο Δήμος Καβάλας.

Ερ: Σαν ένα εξειδικευμένο ΚΕΠ…

Απ: Κάπως έτσι, σε σχέση με τα επιδόματα. Όμως γενικότερα κάνουμε και εργασιακή συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη και ψυχολογική υποστήριξη. Είναι πλήρως στελεχωμένο με επαγγελματίες κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους και κοινωνιολόγους.

Ερ: Πόσο είναι γνωστό στον κόσμο. Έρχεται ο κόσμος; Σας ξέρει;

Απ: Έχουμε πολύ μεγάλη προσέλευση κοινού, πλέον είμαστε στις 80.000 κόσμο – επισκέπτες από τότε που ανοίξαμε μέχρι τώρα. Το Κέντρο Κοινότητας βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στην οδό Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 9, απέναντι από το καινούργιο κτίριο του Δημαρχείου. Στο κτίριο του πρώην ΠΙΚΠΑ.

Ερ: Ποια υπηρεσία, ποια βοήθεια δίνετε πιο συχνά;

Απ: Τα αναπηρικά εισοδήματα και το ελαχιστοποιημένο εισόδημα.

Ερ: Έχει μέλλον το Κέντρο Κοινότητας;

Απ: Όπως φαίνεται δεν είναι κάτι προσωρινό. Πλέον είμαστε και στο ΕΣΠΑ 2021-2027 ενώ γίνονται οι έλεγχοι για να προχωρήσουν οι δομές μέχρι το 2029. Στην πορεία βλέπουμε, αξιολογείται δηλαδή η προσπάθεια και η απόδοση κάθε Κέντρου Κοινότητας. Υπάρχει έλεγχος από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα οπότε εκείνοι στην πορεία βλέπουν και χρηματοδοτούν ή όχι τις Κοινότητες. Υπάρχει μέλλον. Δε βλέπουμε εμείς ως εργαζόμενοι, κάποιο λόγο να σταματήσει το Κέντρο Κοινότητας. Εξυπηρετείται πολύς κόσμος σε πάρα πολλά ζητήματα.

(πηγή φωτογραφίας Δήμος Καβάλας)

Διαβάστε επίσης