• 7 Μαΐου 2024,

Μάρκος Δέμπας: Δίνουμε την ευκαιρία στα τοπικά προϊόντα να μπουν στην καρδιά της Αθήνας 

 Μάρκος Δέμπας: Δίνουμε την ευκαιρία στα τοπικά προϊόντα να μπουν στην καρδιά της Αθήνας 

Ξεκινά το απόγευμα στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα η έκθεση προϊόντων της ΑΜΘ.

Η εκδήλωση που γίνεται δεύτερη χρονιά, έχει τίτλο «Μοναδικές Γεύσεις της ΑΜΘ». Για την ουσία και το σκεπτικό, μίλησε στην Πρωινή ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Μάρκος Δέμπας.

Η συνέντευξη

Ερ: Τα Επιμελητήρια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προβάλλουν την Περιφέρεια μας στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα. Η κεντρική εκδήλωση – εγκαίνια γίνεται σήμερα Τετάρτη 10 Απριλίου.

Απ: Δεν είναι μόνο οι χώρες και οι αγορές του εξωτερικού που μας ενδιαφέρουν. Μας ενδιαφέρει και η εσωτερική κατανάλωση που είναι πιο κοντά, είναι στα πόδια των επιχειρήσεων μας. Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η αγορά της Αθήνας. Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα. Είναι περιοχή με πάνω από 4 εκατομμύρια κόσμο. Όπως πέρσι έτσι και φέτος, σε μια κοινή δράση των 6 Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διοργανώνουμε για δεύτερη φορά την πετυχημένη περσινή και πιστεύω και φέτος να είναι εξίσου δυναμική η παρουσία της εκδήλωσης «Μοναδικές Γεύσεις». Εκδήλωση των επιχειρήσεων της Περιφέρειας μας.

Ερ: Τι θα προβληθεί ειδικότερα;

Απ: Καταρχήν είναι κάτι που γίνεται στην καρδιά της Αθήνας, στο Μετρό του Συντάγματος μέχρι και το Σάββατο 13 Απριλίου. Ο κάθε Νομός δικαιούται από 6 περίπτερα. Έχουμε δηλαδή το μίνιμουμ, ο καθένας δηλαδή από 6 επιχειρήσεις, οι οποίες θα βρίσκονται στο Μετρό του Συντάγματος. Αυτές οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους αλλά και να τα πουλήσουν. Αυτό είναι το διαφορετικό σε σχέση με μια Έκθεση. Εδώ δίνεται η δυνατότητα όχι μόνο να έρθεις σε επαφή με τους καταναλωτές που εκατομμύρια περνάνε κάθε μέρα από την πλατεία Συντάγματος αλλά και αυτοί μπαίνοντας στο χώρο να δουν τα προϊόντα, να τα γευτούν και να αγοράσουν. Για αυτό προσπαθήσαμε φέτος να επιλέξουμε η εκδήλωση να γίνει κοντύτερα στις μέρες του Πάσχα έτσι ώστε να υπάρχει και η διάθεση στους καταναλωτές που θα επισκέπτονται την Έκθεση, κάτι να αγοράσουν από τα τοπικά προϊόντα. Εμείς σαν Επιμελητήριο Καβάλας έχουμε πάνω από 10 επιχειρήσεις. Έχουμε επιχειρήσεις και προσπαθούμε να δούμε και τις ενότητες. Έχουμε τα αλλαντικά τα τοπικά της περιοχής της Νέας Καρβάλης, έχουμε τυροκομικά, έχουμε ποτά, κρασιά και ούζο. Τα τοπικά γλυκά, μέλι, λάδι, ελιές από τη Θάσο. Έχουμε δημιουργήσει μια ιδιαίτερη ενότητα για τη Θάσο, αφού υπήρχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τις επιχειρήσεις της Θάσου. Φυσικά έχουμε και τα είδη ζαχαροπλαστικής: κουραμπιέδες, τσουρέκια που είναι και της εποχής λόγω του Πάσχα. Δίνουμε την ευκαιρία στις τοπικές επιχειρήσεις, στα τοπικά προϊόντα πραγματικά να έχουν τη δυνατότητα να μπουν στην καρδιά της Αθήνας.

Ερ: Ήταν εύκολο να πείσετε, να βρεθούν αυτές οι επιχειρήσεις και τα προϊόντα τους στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Καβάλας;

Απ: Ποτέ δεν είναι εύκολο να συγκεντρώσουμε τις επιχειρήσεις. Το βλέπουμε όπως στην Αθήνα, όπως στη Θεσσαλονίκη αλλά και σ’ άλλες εκθέσεις του εσωτερικού. Αρκετές από τις επιχειρήσεις έχουν υποχρεώσεις. Πάντοτε υπάρχει ένα «κυνήγι» στο να πείσουμε την επιχείρηση να συμμετέχει σε μια προσπάθεια που θα έχει οφέλη για την ίδια. Εμείς θέλουμε τις επιχειρήσεις και τα προϊόντα τους να φαίνονται. Ακόμη καλύτερα αν είναι μαζί μας και ένας από την επιχείρηση. Αν όχι ο ιδιοκτήτης, ένας συνεργάτης. Να είναι εκεί παρόντας κατά τη διάρκεια αυτών των τεσσάρων ημερών από τη στιγμή μάλιστα που δίνεται η δυνατότητα όχι μόνο να προβάλεις το προϊόν αλλά και να το πουλήσεις κιόλας…

Διαβάστε επίσης