• 19 Μαΐου 2024,

Κι άλλα κάγκελα στο κεντρικό λιμάνι!

 Κι άλλα κάγκελα στο κεντρικό λιμάνι!

Ξαφνιάστηκαν οι πολίτες που περπατούν στο κεντρικό λιμάνι κι όσοι λόγω εργασίας βρίσκονται συχνά στην ίδια περιοχή της πόλης.

Από την Παρασκευή το πρωί κατασκευάζονται και τοποθετούνται κι άλλα κάγκελα. Αυτά θα καλύψουν την περιοχή εντός του κεντρικού λιμανιού σε όλο το πλάτος (προς τη θάλασσα) και βρίσκονται στο νότιο άκρο του κτιρίου του Τελωνείου.

Τα κάγκελα θα προστεθούν στα εξής υφιστάμενα:

  1. Κεντρική είσοδος- πύλη- λιμανιού, πλησίον της εισόδου στο κτίριο του Τελωνείου, 2) Νότιο άκρο του κτιρίου της αίθουσας επιβατών και 3) Στο ύψος της γεφυροπλάστιγγας. Τα υφιστάμενα κάγκελα αφορούν την ασφάλεια του χώρου κι έχουν σχέση και με τα προβλεπόμενα μέτρα αποκλεισμού της περιοχής σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή εξυπηρέτησης ειδικού πλοίου όπως για παράδειγμα κρουαζιερόπλοιο.

Κι ενώ νομίζαμε ότι τα πολλά μέτρα και κάγκελα ήταν ήδη αρκετά, όπως αποδείχθηκε στη λειτουργία του λιμανιού το προηγούμενο διάστημα, κάναμε λάθος. Μπαίνουν κι άλλα που σε γενικές γραμμές είναι σαν όλα τα προηγούμενα.

Θα υπάρξει μια περιοχή που χρησιμοποιούν πεζοί και οχήματα στην οποία θα υπάρχουν κάγκελα και σημεία ελέγχου 3 στα 100 περίπου μέτρα! Αν και όλα αυτά μοιάζουν ιδιαίτερα υπερβολικά δεν αποκλείεται:  1) Να αφορούν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα εντός του λιμανιού 2) Να ζητήθηκαν από το Λιμεναρχείο.

Το τρίτο σενάριο μοιάζει να είναι το καλύτερο. Σύμφωνα με αυτό τα νέα κάγκελα θα σημαίνουν την απομάκρυνση αυτών που θα θεωρηθούν περιττά, τα οποία βρίσκονται στο νότιο άκρο της αίθουσας επιβατών.

Τα συγκεκριμένα άλλωστε είναι τα πιο πρόσφατα και τόσο καιρό που υπάρχουν δεν δικαιολόγησαν την απόφαση να τοποθετηθούν.

Φυσικά και κατανοούμε την ανάγκη το κεντρικό λιμάνι να προσαρμοστεί στα δεδομένα που απαιτούν οι συνθήκες και τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Αδυνατούμε από την άλλη πλευρά να αποδεχθούμε ότι χρειάζονται τόσα κάγκελα για έναν συγκεκριμένο και σχετικά μικρό χώρο.

Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε που πάει το πράγμα αφού δεν αποκλείεται κάποια κάγκελα να μπαίνουν και κάποια άλλα να απομακρυνθούν. Ας σημειώσουμε ότι όλα τα προαναφερθέντα κάγκελα είναι σταθερά και φυσικά περιλαμβάνουν ή θα περιλαμβάνουν και πόρτα.

Στο ίδιο χώρο υπάρχουν κάγκελα που μεταφέρονται και τα οποία συνήθως υπάρχουν στο πλάι της αίθουσας επιβατών. Ανάμεσα στο χώρο που χρησιμοποιεί το ΕΚΑΒ και τη γεφυροπλάστιγγα.

Διαβάστε επίσης