Κι άλλη κατεδάφιση επικίνδυνου κτίσματος στην Παναγία

 Κι άλλη κατεδάφιση επικίνδυνου κτίσματος στην Παναγία

Η υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού που εδρεύει στην Ξάνθη ενέκρινε την προηγούμενη εβδομάδα μια ακόμη κατεδάφιση ακινήτου στην συνοικία της Παναγίας.

Το κτίσμα είναι επικίνδυνο κι ετοιμόρροπο, βρίσκεται στην οδό Καψάλη 34. Έχει μικρό «πρόσωπο» στην οδό, το μεγαλύτερο μέρος του είναι σε μια πάροδο της οδού Καψάλη.

Λόγω της κακής κατάστασης στην οποία βρίσκεται το ακίνητο ενοχλεί τους περιοίκους. Είναι εστία μόλυνσης κτλ. Είναι κλειστό και ακατοίκητο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η εργασία κατεδάφισης θα είναι δύσκολη αφού η οδός Καψάλη είναι στενή και ανηφορική ενώ το ότι το ακίνητο είναι σε εσοχή (πάροδο) της οδού καθιστά τις εργασίες ακόμη δυσκολότερες.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση το ακίνητο ανήκει στο Δήμο Καβάλας.

Η πρώτη έκθεση επικινδύνου συντάχθηκε από την Πολεοδομία Καβάλας τον Μάρτιο του 2017. Μετά δύο μήνες συντάχθηκε και κατατέθηκε μελέτη κατεδάφισης ενώ το Καλοκαίρι του 2017 το ακίνητο δεν χαρακτηρίστηκε διατηρητέο.

Από το Καλοκαίρι του 2017 έως πρόσφατα υπήρξε κι άλλη γραφειοκρατική διαδικασία. Ο Δήμος Καβάλας θα αποφασίσει το χρόνο υλοποίησης του έργου κατεδάφισης του κτίσματος. (Φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης