• 3 Μαΐου 2024,

Μεταξύ τους συνεργασία συζητούν οι παρατάξεις Μέτιου- Σιμιτσή

 Μεταξύ τους συνεργασία συζητούν οι παρατάξεις Μέτιου- Σιμιτσή

Οι παρατάξεις του Χρήστου Μέτιου και του Κωστή Σιμιτσή πρόκειται να ξεκινήσουν επίσημες συζητήσεις για τη συνεργασία τους από την 1η Σεπτέμβρη και μετά στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Έχουν προηγηθεί ανεπίσημες αρχικές συζητήσεις αλλά το πλαίσιο της πολύ πιθανής του συνεργασίας θα καθοριστεί τις επόμενες ημέρες μέσα από ένα επίσημο πρόγραμμα επαφών. Το είδος της συνεργασίας και το περιεχόμενο της συμφωνίας δεν μπορεί να αναφερθεί συγκεκριμένα. Αν και υπάρχουν διάφορες φήμες, κάθε ειδικότερη αναφορά θεωρείται παρακινδυνευμένη.

Η παράταξη του Χρήστου Μέτιου «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» κέρδισε (στο δεύτερο γύρο) τη διοίκηση της Περιφέρειας ενώ στο νέο συμβούλιο θα έχει 17 έδρες. Η παράταξη του Κωστή Σιμιτσή ήρθε 4η κι έχει 5 έδρες στο νέο συμβούλιο. Οι μεταξύ των επικεφαλής συζητήσεις θα γίνουν στα δεδομένα των αλλαγών του «Κλεισθένη». Εξελίξεις κι ανακοινώσεις αναμένονται πριν το τέλος του μήνα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο Χρήστος Μέτιος συζητά και με άλλους αν και επίσημα δεν επιβεβαιώνεται απολύτως τίποτα. Η παράταξη του κ. Μέτιου υποστηρίχθηκε από τη ΝΔ και του κ. Σιμιτσή από το ΚΙΝΑΛ. Λέγεται ότι τα δύο κόμματα που ενημερώθηκαν δεν είναι αρνητικά στην ιδέα της έναρξης της συζήτησης κι όπως ακούγεται, δίνουν πλήρη πρωτοβουλία κινήσεων στους δύο επικεφαλής.

 

Διαβάστε επίσης