• 20 Απριλίου 2024,

Platκαι Andriasian νικητές στο 28ο Διεθνές Τουρνουά της Καβάλας (φωτογραφίες)

 Platκαι Andriasian νικητές στο 28ο Διεθνές Τουρνουά της Καβάλας (φωτογραφίες)

Την Κυριακή 11 Αυγούστου ολοκληρώθηκε το 28οΌπεν Διεθνές Τουρνουά της Καβάλας, με την τελετή λήξης και τις απονομές των επάθλων στους νικητές. Στην 1η – 2η θέση με 7,5/9 ισοβάθμησαν ο Τσέχος VojtechPlatκαι ο Αρμένιος ZavenAndriasian ενώ 3ος με 7/9 αναδείχθηκε ο 18χρονος Πέτρος Τριμίτζιος. Με 6,5/9 στην 4η– 9ηθέση με 7/9 ακολούθησαν ο Κροάτης Livaic, ο ΟυκρανόςBernadskji, ο Βούλγαρος Dimitrov, ο Τσέχος Zwardon, ο Αντώνης Παυλίδης και ο Σέρβος Kovacevic.Πρώτη γυναίκα με 5,5/9 αναδείχθηκε η Ουκρανή IulijaOsmak. Στους νικητές μοιράσθηκαν χρηματικά έπαθλα 7.600 ευρώ.

Στον Β’ Όμιλο 1ος νικητής με 7,5/9 αναδείχθηκε ο Βαλέριος Νάσος, ενώ στην 2η – 6η θέση με 7/9 ισοβάθμησαν ο Γιάννης Αυτσόγλου, ο Κώστας Αγριόπουλος, ο Βούλγαρος Pingov, ο Πολωνός Saweczko και ο Τάσος Τζοβάνης.

Στον Γ’ Όμιλο 1ος νικητής με 8/9 αναδείχθηκε ο Ρώσος Sandrin ενώ στη 2η – 4η θέση με 7/9 ισοβάθμησαν ο Κώστας Ουζούνης, ο Chernenkoαπό Κύπρο και ο Γιώργος Σπυριδάκης.

Στον Δ’ Όμιλο (Κ8) 1ος νικητής με 6/7 αναδείχθηκε ο Χρήστος Σπανδωνίδης, 2ος με 5,5/7 ο Πάρης Καραχάλιος και 3ος με 4,5/7 ο Χρήστος Θεοδωρίδης.

  • Τελική Κατάταξη : Α’ ΟΜΙΛΟΣ – Β’ ΟΜΙΛΟΣ – Γ’ ΟΜΙΛΟΣ – Δ’ ΟΜΙΛΟΣ

Για ακόμη μια χρονιά το ισχυρό τουρνουά της Καβάλας έδωσε την ευκαιρία σε 2 σκακιστές να πετύχουν νόρμα διεθνών τίτλων. Ο Γιάννης Σταθόπουλος και ο Βέλγος Verstraetenπέτυχαν νόρμα InternasionalMaster.

Φέτος αγωνίστηκαν συνολικά 311 σκακιστές από 23 χώρες, χωρισμένοι σε 4 Ομίλους ανάλογα με την δυναμικότητά τους και ανάμεσά τους 7γκραν-μετρ, 6 ιντερνάσιοναλ-μετρ και συνολικά 33 τιτλούχοι σκακιστές και σκακίστριες οι οποίοι διατήρησαν πάλι το τουρνουά της Καβάλας σε υψηλό επίπεδο ποιότητας και δυναμικότητας.

Στην τελετή λήξης παραβρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Ξανθόπουλος και Χρήστος Ποτόλιας ο οποίοι στους χαιρετισμούς τους μαζί με τα συγχαρητήρια προς τους διοργανωτές και τους σκακιστές που συμμετείχαν τόνισαν τη μεγάλη σημασία του τόσο πετυχημένου αυτού αθλητικού θεσμού για την οικονομία τον τουρισμό και την παγκόσμια προβολή της πόλης.

Το 28οΌπεν Διεθνές Τουρνουά της Καβάλας που διεξήχθη στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, διοργάνωσαν για μία ακόμη φορά με επιτυχία ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας και η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Συνδιοργανωτές ήταν ο Δήμος Καβάλας με τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ,η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και το Επιμελητήριο Καβάλας που στήριξαν οικονομικά και οργανωτικά το Τουρνουά.

Τα κεράσματα που προσφέρθηκαν στους σκακιστές, στις σκακίστριες και στους συνοδούς τους με την ολοκλήρωση της τελετής λήξης των αγώνων ήταν προσφορά των καταστημάτων Φελαχίδη και LaRocca.

Διαβάστε επίσης