Κλείνει λόγω συνταξιοδότησης το κατάστημα έτοιμων ενδυμάτων «Καραγιάννης»

 Κλείνει λόγω συνταξιοδότησης το κατάστημα έτοιμων ενδυμάτων «Καραγιάννης»

Σε Φθινοπωρινή πορεία η αγορά της Καβάλας, προσπαθεί να επωφεληθεί όσα δυνατό περισσότερα από τη συνεχιζόμενη τουριστική περίοδο.

Οι επαγγελματίες στο κέντρο της πόλης ακούν με χαρά τα μηνύματα των ξενοδόχων, σύμφωνα με τα οποία υπάρχουν κρατήσεις για όλον τον Σεπτέμβρη. Είναι φανερό ότι οι τουρίστες κυκλοφορούν και στην αγορά, ειδικά όταν οι συνθήκες ευνοούν. Χθες το πρωί για παράδειγμα που είχε δροσιά οι τουρίστες ήταν στην αγορά και όχι στις παραλίες. Τουρίστες ως επί το πλείστον Βαλκάνιοι. Τελευταία αρκετοί είναι και οι Βούλγαροι.

Το νέο στην αγορά αφορά στο κατάστημα έτοιμων ενδυμάτων «Καραγιάννη». Λειτουργεί εδώ και 40 περίπου χρόνια. Ο Τάσος και ο Γιώργος Καραγιάννης το λειτούργησαν πρώτη φορά το 1980, με την ευκαιρία επιχειρηματικών τους αποφάσεων και δράσεων στην πόλη της Δράμας.

Τα έφερε έτσι η ζωή που «γνώρισαν» και αγάπησαν την Καβάλα, στην οποία εγκαταστάθηκαν από τότε μόνιμα και γρήγορα ενσωματώθηκαν στην τοπική κοινωνία. Υπήρξαν εξαιρετικοί επιχειρηματίες και απόκτησαν πολύ σύντομα όχι μόνον μεγάλη πελατεία αλλά και πολλούς φίλους.

Ασχολήθηκαν με επιτυχία και με τον ΑΟΚ. Ο Γιώργος Καραγιάννης υπήρξε πρόεδρος της ΠΑΕ και μαζί με τον Γιάννη Παπαϊωάννου οδήγησαν την ομάδα στην καλύτερη θέση που είχε κατακτήσει ποτέ στην διαδρομή της στην Α’ Εθνική κατηγορία.

Το κατάστημα των αδελφών Καραγιάννη στη γωνία των οδών Μητροπόλεως και Βενιζέλου ακολούθησε τη δική του πορεία. Πετυχημένη. Τελευταία ανακοινώθηκε -εμμέσως πλην σαφώς- η διακοπή λειτουργίας του λόγω συνταξιοδότησης. Ο Γιώργος Καραγιάννης έχει ήδη από χρόνια μετακομίσει στην Αθήνα και ο Τάσος συμπλήρωσε πια τα χρόνια του για συνταξιοδοτηθεί.

Η επιχείρηση είναι σε διαδικασία προσφορών, μετά το τέλος των οποίων φαίνεται ότι θα πάψει να λειτουργεί οριστικά. Εν τω μεταξύ νέες επιχειρήσεις προετοιμάζονται για να λειτουργήσουν το επόμενο διάστημα. Κάποιες άλλες επίσης πρόσφατα έκλεισαν. Στην αρχή της οδού Ομονοίας ετοιμάζεται κατάστημα καφετέριας. Λέγεται ότι θα πουλά όλους τους καφέδες στην τιμή του ενός ευρώ. Τα ίδια και με το πρωινό.

Στη διασταύρωση των οδών Αβέρωφ – Ομονοίας ετοιμάζεται μια νέα επιχείρηση. Γραφείο τεχνικών εργασιών ετοιμάζεται στην αρχή της οδού Γαλλικής Δημοκρατίας. Αρκετά μαγαζιά (λίγων τετραγωνικών μέτρων) παραμένουν άδεια στην Ομόνοια, πιο πάνω από την αστυνομία κι ως τον Άγιο Παύλο.

Στο ίδιο σημείο της Ομόνοιας ετοιμάζεται μια ακόμη νέα επιχείρηση. Κινητικότητα υπάρχει στο τμήμα της Βενιζέλου από Δαγκλή έως Δημοτικό Κήπο. Εκεί έκλεισε ένα καφενείο αλλά κοντά του ετοιμάζεται νέο κατάστημα. Επιχείρηση διέκοψε τη λειτουργίας της στη Βενιζέλου, πλησίον της οδού Κουντουριώτου.

Τέλος στους πεζόδρομους (μεταξύ των πλατειών Καπνεργάτη και Ελευθερίας) δεν φαίνεται να υπάρχουν αλλαγές. Κι αν υπάρχουν είναι περιορισμένες. Η εστίαση στους πεζόδρομους αναμένει τη Φθινοπωρινή και κυρίως τη Χειμερινή περίοδο για να «ζωντανέψει» πάλι τόσο το απόγευμα όσο και το βράδυ.

Διαβάστε επίσης