• 19 Απριλίου 2024,

Το περιστέρι, η επιγραφή και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας

 Το περιστέρι, η επιγραφή και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας

Ένα διαφορετικό από τα συνηθισμένα περιστατικό κλήθηκε να αντιμετωπίσει το απόγευμα της Κυριακής (προχθές Κυριακή 5/9) η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας.

Κάτοικοι της οδού Π. Μελά (τμήμα της οδού πάνω από την οδό Ομονοίας) της ζήτησαν να παρέμβει για να απελευθερώσει περιστέρι! Αυτό είχε εγκλωβιστεί μέσα σε φωτεινή επιγραφή καταστήματος. Είχε βρεθεί στο εσωτερικό της μάλλον από τρύπα της επιγραφής. Κατά τους περίοικους το περιστέρι προσπάθησε να βγει αλλά δεν τα κατάφερε.

Η προσπάθεια του να απελευθερωθεί είχε διάρκεια, προκάλεσε ανησυχία γιατί η πινακίδα άρχισε να κουνιέται πολύ. «Θα πέσει στο δρόμο», είπαν οι κάτοικοι της περιοχής που τηλεφώνησαν στην υπηρεσία. Ένα όχημα με τρεις άνδρες έφθασε στο σημείο. Το περιστέρι δεν έδινε σημεία ζωής. Με λίγα λόγια οι πυροσβέστες δεν είδαν μπροστά τους το πρόβλημα για το οποίο κλήθηκαν.

Μετά από λίγη ώρα αποχώρησαν μιας και διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε κίνδυνος ατυχήματος. Πάντως η υπηρεσία αναφέρει ότι ίδιο περιστατικό έγινε και στο παρελθόν με την ίδια πινακίδα. Η τρύπα της οποίας φαίνεται να ξεγελά τα περιστέρια της περιοχής. Δεν αποκλείεται μάλιστα εντός της πινακίδας να υπάρχουν αρκετά, που δυστυχώς τώρα πια θα είναι νεκρά.

Την Παρασκευή το μεσημέρι αλλά και την Κυριακή η Πυροσβεστική Καβάλας κλήθηκε να αντιμετωπίσει δύο περιστατικά σε κατοικίες. Και οι δύο διαμερίσματα. Και τα δύο κοντά, στην ίδια περιοχή, πλησίον της οδού Θεοδώρου Καβαλιώτου.

Κι ενώ το πρώτο είναι ήδη γνωστό αφού έγινε την Παρασκευή το μεσημέρι, το δεύτερο σημειώθηκε την Κυριακή νωρίς το απόγευμα. Επρόκειτο για βραχυκύκλωμα σε ηλεκτρική συσκευή (κουζίνα). Οι διαμένοντες στο διαμέρισμα τρόμαξαν και κάλεσαν σε βοήθεια. Μέχρι όμως να φθάσει η Πυροσβεστική, αντιμετώπισαν οι ίδιοι το περιστατικό. Έτσι οι πυροσβέστες δεν χρειάστηκε να κάνουν παρά ελάχιστα πράγματα. Στο δωμάτιο της κουζίνας υπήρξαν υλικές ζημιές.

Κατά τα άλλα και ως προς τις δασικές πυρκαγιές, η κατάσταση στο Νομό Καβάλας παραμένει αρκετά ήσυχη. Τα μέτρα πρόληψης εφαρμόζονται κι εφαρμόζονται άριστα. Παρά το ότι δρόσισε κι η ζέστη δεν δημιουργεί συνθήκες αυξημένης επικινδυνότητας.

Υπάρχουν ωστόσο οι άνεμοι. Αυτοί τόσο χθες όσο και σήμερα (ίσως και τις επόμενες ημέρες) θα είναι έντονοι κι έτσι όλοι πρέπει να έχουν το νου τους. Την αυξημένη τους προσοχή. Στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης «Μέγας Αλέξανδρος» βρίσκονται πάντα τα δύο αεροσκάφη τύπου Πετζετέλ. Έτοιμα να επέμβουν αν χρειαστεί. Συχνά κάνουν περιπολίες, πετώντας πάνω από περιοχές του Ν. Καβάλας.

Διαβάστε επίσης