Κλείνουν τα χαντάκια, κατασκευάζονται πεζοδρόμια

 Κλείνουν τα χαντάκια, κατασκευάζονται πεζοδρόμια

Το μικρομεσαίο δημοτικό έργο στην ανατολική είσοδο-έξοδο της πόλης ξεκίνησε προ μηνών κι εξελίχθηκε με τον συνήθη αργό τρόπο.

Αφορά την περιοχή από το «Ανθή Καραγιάννη» και μετά, μπροστά από τον ΟΑΕΔ και έως το κτίριο της πρώην βιοτεχνίας Δελφίνι. Ουσιαστικά εφαρμόζεται το σχέδιο Περιγιαλίου. Ανοίγονται δρόμοι. Κατασκευάζονται στα νέα τους όρια τα πεζοδρόμια. Που σε αρκετά σημεία είναι πιο φαρδιά των προηγούμενων.

Για την καθυστέρηση του έργου υπάρχει μια συνηθισμένη επίσης εξήγηση. Το ότι σε αυτό ενεπλάκησαν κι άλλοι. Η ΔΕΥΑΚ, η κατασκευή δικτύου οπτικών ινών αλλά και ο ΔΕΔΔΗΕ. Αυτός τέλειωσε πρόσφατα. Σε συνέχεια της παρέμβασης του, υπογείωσης του δικτύου του, το επόμενο διάστημα θα απομακρυνθούν τρεις ξύλινες κολώνες.

Οι οποίες βρίσκονται μπροστά από τα κτίρια του ΟΑΕΔ. Κι αφού όλοι οι υπόλοιποι επιτέλους τέλειωσαν, το δημοτικό έργο συνεχίζεται προκειμένου σύντομα να ολοκληρωθεί. Εκτός απροόπτου πάντα. Ήδη τα νέα πεζοδρόμια κατασκευάζονται, μπαίνουν πλάκες με οδηγό όδευσης τυφλών, κι έτσι αρχίζει να φαίνεται η νέα κατάσταση στην περιοχή (και στην άκρη του δρόμου φυσικά).

Στην συνέχεια και στην ίδια οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού θα ξεκινήσει άλλο έργο. Δημοτικό επίσης αλλά με την οικονομική συνδρομή του Υπουργείου Μετανάστευσης. Κατά μήκος του πρώην στρατοπέδου θα ανακατασκευαστούν τα πεζοδρόμια ενώ θα ενισχυθεί ο υφιστάμενος φωτισμός. Κινητικότητα υπάρχει και από το έργο κατασκευής δικτύου φυσικού αερίου.

Για την κατασκευή βαλβιδοστασίου επίσης απέναντι από το παλιό στρατοδικείο. Ας μην ξεχνάμε ότι στο πλαίσιο πάλι της εφαρμογής του σχεδίου πόλης στο Περιγιάλι ο σημερινός δρόμος (από «Ανθή Καραγιάννη» έως πρώην στρατοδικείο) καταργείται και μετατρέπεται σε πεζόδρομο.

Διαβάστε επίσης