ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2022

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2022

Νέα επιστολή, αυτήν την φορά στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, έστειλε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αλέξης Πολίτης. Ζητά ελεύθερη διέλευση των μονίμων κατοίκων του Δήμου Καβάλας από τα νέα μετωπικά και πλευρικά διόδια. Οριστικά υπεύθυνο για την εξασφάλιση της ελεύθερης διέλευσης το Υπουργείο, δεν υπάρχουν νέα για το θέμα από τους κυβερνητικούς τοπικούς παράγοντες. Χθες ο γενικός γραμματέας του Δήμου Παγγαίου Γιώργος Καλλινικίδης υπενθύμισε ότι της ελεύθερης διέλευσης επωφελούνται από καιρό στα δικά τους διόδια, όλοι οι κάτοικοι του ίδιου Δήμου.

 

Ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία της Αστυνομίας για την εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας στην Χρυσούπολη. Θα χρειαστεί όπως φαίνεται κι άλλος χρόνος για τις έρευνες. Δύο κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για το Νομό Καβάλας. 4,4 εκ ευρώ εισπράττει από το Υπουργείο Εσωτερικών ο Δήμος Παγγαίου για να πληρώσει χρέη της ΔΕΥΑ Παγγαίου προς τη ΔΕΗ. Το Υπουργείο επιχορηγεί και το Δήμο Νέστου με ποσό 15.000 ευρώ. Κλείνουν τα χαντάκια, επιτέλους κατασκευάζονται πεζοδρόμια στην ανατολική είσοδο της πόλης. Τέλος Οκτώβρη οι πρώτες προκαταβολές αποζημιώσεων των αγροτών του Δήμου Παγγαίου, ανακοίνωσε χθες ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ.

 

Αφίσες με υβριστικό περιεχόμενο για την Κυβέρνηση κολλήθηκαν πρόσφατα σε κεντρικά σημεία της πόλης. Διαμαρτύρεται έντονα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας επειδή μέσω των Φθινοπωρινών μεταθέσεων δεν ενισχύεται το προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Συνελήφθη 44χρονος που προσπάθησε να κλέψει δίκυκλο στο κεντρικό λιμάνι. Στην Ολομέλεια της Βουλής, σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών μίλησε η Τάνια Ελευθεριάδου. Στην Καβάλα συναντήθηκαν προ λίγων ημερών διοικήσεις συλλόγων δημοτικών υπαλλήλων της ΑΜΘ. Ανάρτηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου για τον ένα χρόνο από το θάνατο της Μαρίας Φραντζεσκάκη. Την προσεχή Δευτέρα και χωρίς θέματα της Καβάλας συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο.

 

Από χθες και για 10 μέρες ατομική έκθεση ζωγραφικής του Θέμη Κελέκη στο Αμφιθέατρο. Λειτουργεί πρωί και απόγευμα. Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καβάλας συμμετείχε στην 33η πανελλήνια αναρριχητική συνάντηση. Μαθήματα σκάκι σε μικρούς και μεγάλους οργανώνει στη Χρυσούπολη ο Σκακιστικός Όμιλος του Δήμου Νέστου.

 

Αμυντικό μέσο και σέντερ φορ συνεχίζει να ψάχνει ο ΑΟΚ. Με σκορ 1-0 ο Βύρωνας νίκησε χθες τη Φήκη Τρικάλων, προκρίθηκε στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας όπου θα αντιμετωπίσει την Παναχαϊκή. Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια διαρκείας της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης.

Διαβάστε επίσης