• 25 Απριλίου 2024,

Κλείνουν 17 πρακτορεία του ΟΠΑΠ σε όλο το νομό

 Κλείνουν 17 πρακτορεία του ΟΠΑΠ σε όλο το νομό

Συνολικά 17 πρακτορεία του ΟΠΑΠ στο νομό Καβάλας πρόκειται να διακόψουν τη λειτουργία τους σήμερα και αύριο. Όλα δε δέχθηκαν να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις, θέμα που βρισκόταν στην επικαιρότητα μεταξύ των πρακτόρων του ΟΠΑΠ και τον Οργανισμό, από την άνοιξη του 2017 κι έπειτα.

Όλοι θυμούνται τι συνέβη τον Απρίλιο του 2017 όταν ο Θεολόγος Κουρτίδης, πρόεδρος των πρακτόρων του ΟΠΑΠ στο νομό Καβάλας δεν αποδέχθηκε την υπογραφή της συμβάσεως. Υποχρεώθηκε να διακόψει τη λειτουργία του πρακτορείου του. Λέγεται μάλιστα ότι εξ αυτού του λόγου αναγκάστηκε να μεταναστεύσει στο εξωτερικό.

Επιπλέον 17 πρακτορεία του νομού επέμεναν κι έτσι δεν υπέγραψαν τη σύμβαση επομένως σήμερα και αύριο λειτουργούν για τελευταίες ημέρες. Έχουν λάβει σχετικές εξώδικες δηλώσεις του οργανισμού προκειμένου να παύσουν τη λειτουργία των καταστημάτων.

Φημολογείται ότι τρία από τα δεκαεπτά πρακτορεία βρίσκονται στην πόλη της Καβάλας και μάλιστα σε κεντρικές περιοχές. Τα άλλα 14 βρίσκονται στην υπόλοιπη έκταση του νομού, στο Νέστο, στο Παγγαίο, την Ελευθερούπολη και τρία λέγεται ότι βρίσκονται στη Θάσο. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν κι άλλα πρακτορεία της Ελλάδας. Οι συμβάσεις ήταν ένα σημείο στο οποίο ο Οργανισμός επέμενε εξ αρχής ζητώντας την υπογραφή τους από τους πράκτορες. Εκείνοι είχαν προχωρήσει και σε απεργία θεωρώντας υπερβολικό το περιεχόμενο των συμβάσεων. Τελικά η πλειοψηφία αποδέχθηκε τις συμβάσεις επομένως όσοι τις απέρριψαν αναγκαστικά θα διακόψουν τη λειτουργία τους.

Φώτο αρχείου

 

Διαβάστε επίσης