• 25 Απριλίου 2024,

Κοίτα να ντύνεσαι καλά και έρχεται κρύο…

 Κοίτα να ντύνεσαι καλά και έρχεται κρύο…

Θεωρητικά το γεγονός ότι φέτος δεν είχαμε τις ενδιάμεσες εκπτώσεις ενισχύει το αγοραστικό ενδιαφέρον των καταναλωτών ενόψει  Black Friday και Χριστουγέννων αλλά το θέμα είναι τι λέει και η τσέπη μας  αφού η Ενεργειακή κρίση δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για αγορές.

Παρά το γεγονός ότι εδώ και μερικούς μήνες οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος έρχονται χωρίς (;) την ρήτρα αναπροσαρμογής με ενισχυμένη την κρατική επιδότηση, παραμένουν φουσκωμένοι και πραγματικά απορούμε τι θα πληρώναμε αν υπήρχε σε αυτούς και αυτή η ριμάδα ρήτρα αναπροσαρμογής.

Αυτούς τους πρώτους μήνες που «τρέχει»  το πρόγραμμα επιδότησης των λογαριασμών από την κυβέρνηση οι διαφορές είναι μικρές αφού έχει ανέβει η τιμή της κιλοβατώρας και έτσι η  οικονομική ελάφρυνση των καταναλωτών είναι μικρή.

Περίπου τα ίδια λεφτά πληρώναμε και πριν την απαλλαγή από την ρήτρα αναπροσαρμογής.

Αυτό είναι σίγουρο ότι μας βάζει σε σκέψεις αφού δεν έχουμε καταλάβει ακόμα τι ακριβώς παίζεται …

Υπό αυτές πάντως τις συνθήκες φέτος τα Χριστούγεννα προβλέπεται πολύ φασολάδα.

Οι «σαμπάνιες από το γοβάκι»  που λέει και ένα χαρακτηριστικό Χριστουγεννιάτικο τραγούδι αναβάλλονται επ’ αόριστον.

 

Διαβάζουμε στο διαδίκτυο  πιέζουν την FIFA να απαγορεύσει την πώληση μπύρας εντός των γηπέδων που θα διεξάγονται οι αγώνες του Μουντιάλ.

Αυτό είναι θέμα αφού μερικοί από τους μεγαλύτερους χορηγούς του κορυφαίου αυτού αθλητικού θεσμού είναι εταιρίες με αλκοολούχα ποτά.

Τι να σας κάνω , Κατάρ θέλατε  …

 

Λίγο πριν ξεκινήσει η αγοραστική περίοδος των Χριστουγέννων, ο μεγιστάνας του ηλεκτρονικού εμπορίου Τζεφ Μπέζος προειδοποιεί ότι δεν είναι ώρα για ψώνια.

Με την παγκόσμια οικονομία να βρίσκεται αντιμέτωπη με πιθανή ύφεση, ο ιδρυτής της Amazon συμβουλεύει καταναλωτές και τις επιχειρήσεις να εξετάσουν το ενδεχόμενο αναβολής μεγάλων αγορών τους επόμενους μήνες.

«Αν είστε ιδιώτης και σκέφτεστε να αγοράσετε μια τηλεόραση, ίσως να το καθυστερήσετε, να κρατήσετε τα μετρητά, να δείτε τι θα συμβεί. Το ίδιο ισχύει για ένα ψυγείο, ένα νέο αυτοκίνητο, οτιδήποτε» είπε ο Μπέζος σε συνέντευξή του στο CNN.

Η δε επιχειρήσεις καλό θα ήταν να αναβάλλουν τυχόν εξαγορές ή άλλες μεγάλες δαπάνες, συνέχισε.

«Απλά μειώστε το ρίσκο σας» συνέστησε ο ιδρυτής της Amazon.

Εδώ κολλάει το γνωστό :  «Τα είχαμε χύμα , μας ήρθανε και τσουβαλάτα» !

 

Τελικά με τα μέχρι τώρα στοιχεία ο Πάτερ Αντώνιος της Κιβωτού του Κόσμου φαίνεται να έχει σοβαρή ανάμιξη σε όλα αυτά τα σοκαριστικά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Είναι δυνατόν ρε παιδιά να γινόταν όλα αυτά κάτω από την μύτη του και να μην είχε πάρει χαμπάρι τίποτα ;

 

Δηλαδή η δική μας Εθνική είναι χειρότερη από αυτή του Κατάρ ;

Σε καμία περίπτωση.

 

Σήμερα Τετάρτη φαίνεται να είναι καιρικά η πιο δύσκολη ημέρας της εβδομάδας αφού υπάρχουν πολλές πιθανότητες για βροχές και καταιγίδες μέχρι και το μεσημέρι.

Προς το τέλος της εβδομάδας  αυτό το τελευταίο καιρικό σύστημα φαίνεται ότι θα μας αφήσει την πρώτη σοβαρή πτώση της θερμοκρασίας που θα μας φέρει αγκαλιά με τον φετινό χειμώνα.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Καλημέρα και καλή δύναμη.

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης