Κόντρα ανάμεσα σε δυο αδέλφια – Αύριο η Energean Kavala BC με Ιπποκράτη Κω και στο βάθος… ΑΕΚ

 Κόντρα ανάμεσα σε δυο αδέλφια –  Αύριο η Energean Kavala BC με Ιπποκράτη Κω και στο βάθος… ΑΕΚ

Αύριο Τετάρτη η Energean Kavala BC υποδέχεται τον Ιπποκράτη Κω για την 4η αγωνιστική της Α` φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου». Στο βάθος βλέπει… ΑΕΚ. Αν κερδίσει τον Ιπποκράτη θα παίξει εκτός έδρας με  Τρίτωνα η Διαγόρα και μετά ο νικητής αγωνίζεται εντός έδρας με την ΑΕΚ. Μάλλον είναι μια ευκαιρία για το Καβαλιώτικο συγκρότημα αν και το Κύπελλο δεν αποτελεί βασικό στόχο. Με την ΑΕΚ όμως το ματς θα έχει μεγάλη εισπρακτική επιτυχία.  Προς το παρόν προέχει το ματς με τον Ιπποκράτη Κω που έκανε τη μεγάλη έκπληξη μέσα στην έδρα του Ιωνικού  Νικαίας.  Ο Γιάννης Χατζηνικόλας σημείωσε 27 πόντους και είναι το αστέρι της ομάδας με θητεία τα δυο προηγούμενα χρόνια στη  Basket League με Κόροιβο Αμαλιάδας και Τρίκαλα. Την προηγούμενη χρονιά ο Χατζηνικόλας έπαιξε μόνο σε οκτώ αγώνες με τα Τρίκαλα στην Basket League, έχοντας συνολικά 5 πόντους με 2/6 σουτ, 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κοψίματα στο πρωτάθλημα.

Επιστρέφει στην Α2 μετά την περίοδο 2015-2015 όπου είχε αγωνιστεί στο Παγκράτι. Προπονητής της ομάδας είναι ο έμπειρος Σάββας Συμεωνίδης(πέρσι στον Εθνικό). Ο  Σάββας Συμεωνίδης ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 1999 στον Εθνικό Ελληνορώσων και εν συνεχεία έχει περάσει από τους Αθηναϊκό, Ηλιούπολη, Δάφνη, Γκυζιακό, Αρδηττό, Παπάγου, Χολαργό, Παπάγου (επιστροφή), Δούκα, Φάρο Κερατσινίου και Εθνικό.

Ξένος παίκτης ο 25χρονος Ράιτ Λάανε που πέρσι αγωνιζόταν στον Εθνικό.

Ο Εσθονός  πέρυσι ολοκλήρωσε τη χρονιά με 13,4 πόντους, 5,1 ασίστ, 3,2 ριμπάουντ, 1,4 κλεψίματα κατά μέσο όρο και το εντυπωσιακό 46,9% στα τρίποντα κατά μέσο όρο.  Ο Χαρίσης και ο Ασημακόπουλος είναι οι δυο πιο γνωστοί παίκτες του Ιπποκράτη με παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο.

Η ιδιαιτερότητα του αυριανού αγώνα είναι στις δυο ομάδες παίζουν δυο αδέλφια.  Στο Καβαλιώτικο συγκρότημα αγωνίζεται ο Σωκράτης Ναούμης που αποκτήθηκε το καλοκαίρι από την ΑΕΛ και στην Κω ο Απόστολος Ναούμης που πέρσι έπαιξε στην Καστοριά και πέτυχε 13 πόντους μέσα στην έδρα του Ιωνικού Νικαίας.

 

4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Α’ ΦΑΣΗΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 26/9

Διαγόρας Δρυοπιδέων – Τρίτωνας

Παγκράτι – Φαίακας Κέρκυρας

Ανατόλια – Κόροιβος Αμαλιάδας

Καβάλα – Ιπποκράτης Κω

5Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Α’ ΦΑΣΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 29/6

Τρίτωνας ή Διαγόρας – Καβάλα ή Ιπποκράτης Κω

Παγκράτι ή Φαίακας – Ανατόλια ή Κόροιβος

Β’ ΦΑΣΗ – ΤΕΤΑΡΤΗ 3/10

Ρέθυμνο – Κύμη

Ολυμπιακός – Χολαργός

Παγκράτι/Φαίακας ή Ανατόλια/Κόροιβος – Παναθηναϊκός

Προμηθέας Πάτρας – Άρης

Περιστέρι – Ήφαιστος Λήμνου

Κολοσσός Ρόδου – Λαύριο

ΠΑΟΚ – Πανιώνιος

Τρίτωνας/Διαγόρας ή Καβάλα/Ιπποκράτης Κω – ΑΕΚ

Διαβάστε επίσης