• 19 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Όλος ο καλός ο κόσμος της Θάσου και της Καβάλας ήταν την Κυριακή το πρωί στην Παναγία, στην εκδήλωση βράβευσης πολλών αριστούχων μαθητών. Εκδήλωση που παραδοσιακά οργανώνει η Θασιακή Ένωση. Εκεί ο κ. Tony Kozelj φωτογράφισε κι ανάρτησε στο διαδίκτυο τη φωτογραφία που αναδημοσιεύουμε. Δίπλα δίπλα τον Δήμαρχο της Θάσου με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου. Όπως καταλαβαίνουμε ανάμεσα στους δύο άνδρες επήλθε ειρήνη…  

 

============================================================

 

Το πρόγραμμα των δωρεάν σχολικών γευμάτων σε συγκεκριμένα σχολεία στην Καβάλα κατέληξε ανέκδοτο. Προβλήθηκε νέα απόφαση του Υπουργείου Παιδείας (της προηγούμενης εβδομάδας)  ενώ δεν έχουν γίνει τα βασικά. Μία ακόμη φορά δίδεται η εντύπωση άμεσης έναρξης του, χωρίς αυτό να είναι αληθές.

 

Το νέο πρόγραμμα υπάρχει μόνο στα λόγια και κανείς δεν γνωρίζει πότε θα αρχίσει. Θυμάστε τι έγινε τον περασμένο Ιούνιο; Τα δωρεάν γεύματα ξεκίνησαν λίγο πριν το τέλος των μαθημάτων. Ελπίζουμε φέτος να έβαλαν μυαλό ώστε να μην επαναληφθεί η περσινή … αποτυχία.

 

«Υπήρχε μία εποχή που κούνιες και τσουλήθρες έμπαιναν από την τοπική αυτοδιοίκηση ακόμη και σε αυλές πολυκατοικιών» ήταν η απάντηση της κ. Δρακονάκη σε ερώτηση που υποβλήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Μάλλον είναι αλήθεια αυτό που περιγράφει η κ. Αντιδήμαρχος. Τώρα οι Δήμοι σε όλη την Ελλάδα προσπαθούν να πιστοποιήσουν τις πιο βασικές, τις πιο απαραίτητες παιδικές χαρές. Τώρα διαπιστώνουν σε πόσο μεγάλο μπελά μπήκαν αφού οι παιδικές χαρές ( ή οι χώροι αναψυχής τύπου «παιδικής χαράς») είναι αμέτρητοι.

 

Τα νέα παράπονα για καμένες λάμπες σε δρόμους της πόλης «έρχονται» από το Περιγιάλι. Συμπολίτης μας μίλησε για το δρόμο δίπλα από τα Κοιμητήρια, κάθετη οδός στην Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού. Χθες η αρμόδια υπηρεσία έλυσε –επιτέλους- αρκετά προβλήματα φωτισμού στον Αμυγδαλεώνα.

 

Είναι επιτυχία για την Καβάλα το ότι προβάλλεται τουριστικά δια του νέου τραγουδιού και Video clip του Νίκου Βέρτη. Αυτήν μπορεί να την αντιληφθεί κάποιος μόνο αν διαβάσει τα αμέτρητα σχόλια που υπάρχουν ήδη στο you tube. Μέχρι και χθες το απόγευμα το Video clip είχε περισσότερες από 100.000 εμφανίσεις. Είναι σαφές ότι τα σχετικά ρεκόρ του αεροπορικού σόου στο διαδίκτυο κινδυνεύουν…

 

Σημειώνουμε ότι ο κ. Βέρτης δεν πληρώθηκε για την επιλογή, για την απόφαση του να «παντρέψει» το νέο του τραγούδι με την τουριστική προβολή της πόλης. Το ότι δεν υπήρξε αμοιβή, το ξεκαθάρισε με δηλώσεις της η Αναστασία Ιωσηφίδου.

 

Με άλλον τρόπο θα βοηθήσει την Καβάλα ο Νίκος Κουρκούλης. Όπως ακούμε η συμμετοχή του, η συναυλία του, στην KavalaExpo θα είναι μόνο η αρχή. Υπάρχει πολύ ενδιαφέρουσα συνέχεια. Ο Νίκος Κουρκούλης συνεργάζεται στενά και με τη Δημωφέλεια και με το Επιμελητήριο.

 

Την Κυριακή ολοκλήρωσε τη λειτουργία του για φέτος το Vranas Resort. Ραντεβού το επόμενο Καλοκαίρι. Η επένδυση δικαιώθηκε στην πράξη αφού η παραλία έγινε επιλογή πολλών ντόπιων αλλά και πολλών τουριστών. Του χρόνου όλα θα είναι ακόμη καλύτερα μιας και θα υπάρχει η φετινή εμπειρία.

 

Από το 2014 είναι πρόεδρος στο τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας του ΤΕΕ ο μηχανικός από τη Δράμα κ. Δημήτρης Κυριαζίδης. Σύντομα παραιτείται κι έτσι η θέση του προέδρου επανέρχεται στην Καβάλα. Προηγούμενος Καβαλιώτης πρόεδρος ο κ. Λάζαρος Βασιλειάδης. Επόμενος ο κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος. Της ΔΚΜ. Προηγούμενος Καβαλιώτης πρόεδρος της ΔΚΜ ο κ. Αντωνιάδης.

 

Το αθλητικό διήμερο του Δήμου Καβάλας έχει πάντα το ίδιο πρόβλημα. Διοργανώνεται αμέσως μετά το πετυχημένο Night City Run. Βρίσκει πολλούς Καβαλιώτες σε περίοδο ξεκούρασης μετά από νυχτερινό τρέξιμο. Νομίζουμε ότι αυτό που θα γίνει το Σαββατοκύριακο πρέπει να ψάξει και να βρει μια νέα, καταλληλότερη, ημερομηνία. Ίσως την Άνοιξη να είναι καλύτερα. Κατά τα άλλα καλή επιτυχία.

 

Οι οργανωτές του Night City Run εξέδωσαν χθες ανακοίνωση, στην οποία υπήρχε παράπονο. Μια πίκρα γιατί κάποιοι σχολίασαν αρνητικά το γεγονός. Κακώς οι έχοντες την ευθύνη του αγώνα επηρεάζονται από τα λόγια των λίγων. Οι πολλοί, οι πάρα πολλοί συμφωνούν- επικροτούν- συμμετέχουν. Δεν υπάρχουν λοιπόν περιθώρια για αρνητικές σκέψεις. Κοιτάμε μπροστά, σε ένα ακόμη καλύτερο Night City Run του χρόνου.

 

Θύμα fake news η Δήμαρχος, «ακούει» τα εξ αμάξης στο διαδίκτυο. Η δήλωση της για τους πρόσφυγες (να μοιραστούν σε σπίτια, μέσα στην πόλη) διαστρεβλώθηκε. Παρεξηγήθηκε και κακοσχολιάστηκε. Όχι στην Καβάλα. Στην Καβάλα ξέρουμε καλά τι εννοεί η κ. Τσανάκα όπως και τι ακριβώς επανέλαβε στη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης.

 

Κάτι τέτοιο άλλωστε σχολιάζει και ο Κωστής Σιμιτσής. Έγραψε –μεταξύ άλλων- στο διαδίκτυο: «Προσωπικά δεν διαφωνώ με τη δήλωση της δημάρχου Καβάλας για τη στέγαση των προσφύγων μακριά από το γκέτο του στρατοπέδου Ασημακοπούλου. Ίσα -ίσα, εμείς ως παράταξη της αντιπολίτευσης παρακινήσαμε τη δημοτική αρχή να προσπαθήσει με αυτή τη λογική. Να παλέψει να στεγαστούν στα 99 άδεια κι έρημα σπίτια της Κοινωνικής Πρόνοιας, που εμείς αναδείξαμε την ύπαρξή τους. Και πρόσφατα, με την υπόθεση της μεταβίβασης των ακινήτων του Δημοσίου στο Υπερταμείο, μάθαμε πως υπάρχουν άλλα τόσα και παραπάνω προς (ξε)πούλημα. άποψή μας, την οποία ενστερνίστηκε η κ. Τσανάκα (που δεν είχε άποψη καμιά), είναι πως η γκετοποίηση βλάπτει κυρίως τους Καβαλιώτες και πρωταρχικά τους κατοίκους του Περιγιαλίου».

 

Σε ενημερωτική εκπομπή του Σκάι ήταν χθες το πρωί καλεσμένος ο Γιώργος Καλαντζής. Περιέγραψε αναλυτικά το περιστατικό της περασμένης Παρασκευής, την επίθεση που δέχθηκε από ακροδεξιούς. Χθες το πρωί συζητήθηκε σε όλη την Ελλάδα ένα ακόμη χειρότερο συμβάν, ίδια περίπτωση με αυτή του κ. Καλαντζή, που είχε θύμα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Σημειώνουμε ότι ανακοίνωση υπέρ του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής εξέδωσε ακόμη και το τοπικό ΚΚΕ. Το οποίο ξέρει να ξεχωρίζει τις πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές από τα βασικά ζητήματα δημοκρατίας. Μπράβο για την αντίδραση του.

 

Αλλάζει ημερομηνία η «λευκή νύχτα» στην αγορά της Κομοτηνής. Μεταφέρθηκε για να πραγματοποιηθεί στις 5 Οκτώβρη.  Τα προηγούμενα χρόνια πραγματοποιούνταν στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη.

 

Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά δίνει προτεραιότητα στην προσέλκυση τουριστών από τη Νότια Κορέα. Χώρα την οποία πρόσφατα επισκέφθηκε. Προσπαθεί να συνδέσει με απευθείας πτήση την Αθήνα με τη Σεούλ. Όλα αυτά μας θυμίζουν το σχέδιο τουριστικής προβολής του 2019 που αναφέρεται σε προβολή της πόλης μας στην μακρινή Σεούλ. Σύμπτωση απόψεων…

 

Πέτυχε η εκδήλωση που έγινε την Κυριακή το απόγευμα στο παραδοσιακό πέτρινο γεφύρι που βρίσκεται στην είσοδο του Ζυγού. Πρώτη φορά οι κάτοικοι του χωριού αντιλήφθηκαν τη σημασία του γεφυριού, το οποίο θα συνεχίσουν να αναδεικνύουν με ποικίλους τρόπους.

 

Για τη συμφωνία των Πρεσπών μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδημούλης. Κάπου ανάμεσα σε πολλά άλλα μνημόνευσε και την Καβάλα. Το ρεπορτάζ μεταξύ άλλων αναφέρει: ««Τα δικά μας λιμάνια -Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη- η δική μας Εγνατία με κάθετους άξονες, η δική μας σιδηροδρομική γραμμή, τα δικά μας ενεργειακά δίκτυα, να αποτελέσουν τον κορμό για μια βαλκανική συνανάπτυξη», σημείωσε ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Alpha 989».

 

Μεγάλο τοπικό ενδιαφέρον έχει αυτό που προσπαθεί να πετύχει ο Δήμος της Σαμοθράκης. Η είδηση προέρχεται από την ιστοσελίδα statusradio. Gr. Εμφανίζει τη Σαμοθράκη να επιδιώκει ακτοπλοϊκή σύνδεση με το λιμάνι της πόλης μας! Αυτή αναφέρει: «Την διαμόρφωση προτάσεων προς την κυβέρνηση για τις μελλοντικές ακτοπλοϊκές συνδέσεις του νησιού, αποφάσισε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Σαμοθράκης. Ο Αντιδήμαρχος Σαμοθράκης Νίκος Γαλατούμος ανακοίνωσε την αναμενόμενη επίσκεψη στο νησί του Υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου και του Υφυπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Νεκτάριου Σαντορινιού, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν να διεκδικηθούν για τέσσερις καλοκαιρινούς μήνες, δύο συνδέσεις την εβδομάδα με την Καβάλα και άλλες δύο με τη Λήμνο. Η πρόταση του Αντιδημάρχου Νίκου Γαλατούμου, για την επανασύνδεση του νησιού με το Λαύριο, απορρίφθηκε από την πλειοψηφία».

 

Από την ιστοσελίδα του 902.gr μαθαίνουμε τι θα γίνει το πρωί στο δικαστήριο: «Κάλεσμα συμμετοχής στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει στα Δικαστήρια της Καβάλας, την Τρίτη 25 Σεπτέμβρη στις 10.30 π.μ., απευθύνει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Καβάλας, καθώς, όπως αναφέρει, «θα εκδικαστεί η αγωγή της εργαζόμενης και εκλεγμένης συνδικαλίστριας στο ΔΣ του Σωματείου για την ακύρωση της παράνομης και εκδικητικής απόλυσής της από την εταιρεία της «Selecta».

 

Διαβάστε επίσης