Την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2026 στην αίθουσα της Πολιτιστικής Στέγης ο Σύλλογος του Στεγνού “Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΉΜΩΝ” έκοψε την Βασιλόπιτα του για το νέο έτος, παρουσία 75 και πλέον μελών – φίλων του Συλλόγου -που παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης δημιούργησαν το αδιαχώρητο- παρουσία των Αντιδημάρχων Τεχνικής Υπηρεσίας Θωμά Διαμαντίδη & Καθαριότητας Κώστα Αποστολίδη, του Δημοτικού Συμβούλου Γιώργου Κέλη, του Προέδρου του Δημοτικού Διαμερίσματος Δυσβάτου Κώστα Γκουντάκου, καθώς επίσης μελών Πολιτιστικών Συλλόγων του πρώην Δήμου Ορεινού.
Το φλουρί στην τεράστια Βασιλόπιτα έπεσε στο κομμάτι του Συλλόγου και όλοι οι παρευρισκόμενοι ευχήθηκαν μια καλή και καρποφόρα χρονιά γι’ αυτόν. Από το Δ.Σ του Συλλόγου – στην ίδια εκδήλωση – έλαβε έπαινο και φάκελο που συνοδεύονταν με χρηματικό ποσό, για την εισαγωγή της στη Νοσηλευτική Σχολή Αλεξανδρούπολης η Βαΐτσα Γκουντάκου – κόρη του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου και μαθήτρια του Αδάμ Αποστολίδη στην Ποντιακή λύρα. Την Βασιλόπιτα ευλόγησε – για ακόμη μία χρονιά – ο Πατέρας Θεόδωρος Κοργιανόγλου, που μας ήρθε από τον γειτονικό Πλαταμώνα και ευχήθηκε μια καλή και ειρηνική χρονιά καθώς και ευημερία για τον Σύλλογο του Στεγνού. Στη συνέχεια της όμορφης εκδήλωσης τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου καθώς και οι κυρίες – μέλη του Συλλόγου δεξιώθηκαν τους επίσημους προσκεκλημένους καθώς επίσης τα μέλη και τους φίλους που βρέθηκαν στο μικρό και όμορφο χωριό.



Πρόσφεραν την παραδοσιακή φασολάδα, πλούσια εδέσματα, τσίπουρο, κρασί, γλυκά. Η διάθεση ανέβηκε κατακόρυφα κατά την διάρκεια του γεύματος όταν ο χωριανός μας Αδάμ Αποστολίδης ανέλαβε την διασκέδαση των παρευρισκομένων κάτω από τους ήχους της Ποντιακής λύρας. Όλοι οι παρευρισκόμενοι ευχήθηκαν να ανταμώσουν σύντομα και πάλι στο μικρό και φιλόξενο Στεγνό Καβάλας. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Στεγνού Καβάλας “Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΉΜΩΝ” αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει θερμά τα “Αρτοζαχαροπλαστεία ΣΚΛΑΡΉΣ” (Andreas Sklaris – Σκλαρής Εκδηλώσεις Στολισμοί), για την ξεχωριστή και συμβολική χορηγία στην οποία προχώρησαν (Βασιλόπιτα – Βασιλοπιτάκια – Χωριάτικα ψωμιά), το μέλος του Συλλόγου Βασίλη Κυριακίδη για την προσφορά ενός κλιματιστικού μηχανήματος που εφεξής βρίσκεται στην αίθουσα της Πολιτιστικής Στέγης, καθώς και όλους όσους βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο να στεφθεί με πλήρη επιτυχία η εκδήλωση της φετινής κοπής της Βασιλόπιτας. Ευχή να είμαστε και του χρόνου όλοι μαζί με υγεία – ευημερία και προστασία του Αγίου Παντελεήμονα του Μεγαλομάρτυρα και Ιαματικού.
Μπάμπης Παναγιωτίδης























