Κώστας Μπαντίκος: «Οι 4 δήμαρχοι εξέφρασαν επιφυλάξεις, όχι αρνητική θέση»- Πώς θα εξελιχθεί η διαδικασία κατανομής των μαθητών στα νηπιαγωγεία

 Κώστας Μπαντίκος: «Οι 4 δήμαρχοι εξέφρασαν επιφυλάξεις, όχι αρνητική θέση»- Πώς θα εξελιχθεί η διαδικασία κατανομής των μαθητών στα νηπιαγωγεία

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η συνέντευξη τύπου του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας κ. Κώστα Μπαντίκου. Η κεντρική ιδέα της απάντησης του, στην κριτική των δημάρχων, είναι ότι αυτοί διατύπωσαν επιφύλαξη και όχι άρνηση επί της πιλοτικής εφαρμογής του νόμου της υποχρεωτικής  προσχολικής εκπαίδευσης. Ο κ. Μπαντίκος είπε ότι δύο φορές (τη δεύτερη τηλεφωνικά) ζήτησε τη γνώμη τους κι έλαβε τις προαναφερθείσες απαντήσεις.

«Δεν παραπλανήθηκαν οι δήμαρχοι, μάλλον εγώ παραπλανήθηκα» τόνισε. Εννοώντας ότι άλλα του είπαν όταν τους συνάντησε κι άλλα λένε τώρα. «Πριν στείλω το έγγραφο στο Υπουργείο τους τηλεφώνησα και τους ρώτησα όλους αν ισχύουν όλα όσα είπαμε» σημείωσε ο κ. Μπαντίκος.

Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας γνωρίζοντας τον αριθμό των προνηπίων που θα προσέλθουν στα νηπιαγωγεία τον Σεπτέμβρη είπε ότι «… χωράνε στις υφιστάμενες αίθουσες αν και οι συνθήκες δεν είναι τέλειες».

Η επιτροπή υπό τον ίδιο, τον κάθε δήμαρχο και τον πρόεδρο του συλλόγου δασκάλων (είπε ο κ. Μπαντίκος) διατυπώνει γνώμη στο υπουργείο. Δεν αποφασίζει και δεν υπάρχουν πρακτικά, συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαντίκο 2 με 18 Μάη θα γίνουν οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία. Νωρίτερα θα οριστούν τα γεωγραφικά όρια κάθε νηπιαγωγείου. Στη συνέχεια ανάλογα με τις εγγραφές ανά νηπιαγωγείο θα αναλάβει να διαχειριστεί το μαθητικό δυναμικό επιτροπή της υπηρεσίας. Όπως φαίνεται αυτή θα κατανείμει τα νήπια και προνήπια στα νηπιαγωγεία.

Διαβάστε επίσης