• 19 Απριλίου 2024,

Κόβουν χόρτα και οι οδοκαθαριστές!

 Κόβουν χόρτα και οι οδοκαθαριστές!

Για τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Ανέστη Τσουρουκίδη δεν υπάρχει καμία είδηση. Όπως εξηγεί, εδώ και 2-3 μήνες ο κάθε οδοκαθαριστής του Δήμου που εργάζεται στις συνοικίες έχει μαζί του (εκτός από σκούπα και φαράσι) και μία τσάπα. Αυτήν την χρησιμοποιεί για κόβει τα χόρτα που συναντά στο δρόμο του. Η υπηρεσία επέλεξε αυτήν την λύση δεδομένης της αδυναμίας να κοπούν τα χόρτα της Άνοιξης οργανωμένα. Χθες λοιπόν το πρωί η γυναίκα οδοκαθαριστής (φωτογραφία) στη συνοικία του Βύρωνα ασχολήθηκε και με το κόψιμο των χόρτων. Επέλεξε αυτά στην άκρη του δρόμου, ανάμεσα στο δρόμο και το πεζοδρόμιο. Πρώτα με την τσάπα τα έκοψε, μετά τα μάζεψε και τα απομάκρυνε. Το πρόβλημα των άκοπων χόρτων φυσικά και είναι μεγάλο. Η φιλότιμη παρέμβαση των οδοκαθαριστών δεν φαίνεται να έχει σημαντικά αποτελέσματα. Ωστόσο είναι μια επιπλέον προσπάθεια, η οποία ίσως μακροπρόθεσμα αποδώσει.

Ο Αντιδήμαρχος δηλώνει στην Πρωινή ότι η καθαριότητα έπρεπε να έχει σήμερα 48 οδοκαθαριστές. Τόσο για το κέντρο όσο και για τις συνοικίες. Η έλλειψη προσωπικού περιορίζει το νούμερο. Οι οδοκαθαριστές σήμερα είναι μόνο 15. Την τσάπα την έχουν μαζί τους μόνο αυτοί που εργάζονται στις συνοικίες. Κακά τα ψέματα, δεν είναι πολλοί μιας και προτεραιότητα του Δήμου είναι οι οδοκαθαριστές να βρίσκονται στο κέντρο και σε άλλα πολυσύχναστα σημεία.

Το πρόβλημα των χόρτων που δεν κόβονται είναι μεγάλο. Τεράστιο. Το έργο του ιδιώτη που σε λίγο ξεκινά δεν αρκεί. Προσωπικό δεν υπάρχει. Ο κόσμος δείχνει να βρίσκεται σε φάση αναμονής ή και υπομονής. Το γεγονός έχει σχέση με την προεκλογική περίοδο που διανύουμε. Πάντως μετά τις εκλογές είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν ζωηρές διαμαρτυρίες. Δυστυχώς μετά τις εκλογές δεν φαίνεται ότι θα αλλάξουν τα δεδομένα ως προς το προσωπικό του Δήμου.

Διαβάστε επίσης