• 15 Μαΐου 2024,

Κριτική στη διοίκηση του Δήμου Νέστου από την παράταξη «Δύναμη Πολιτών»

 Κριτική στη διοίκηση του Δήμου Νέστου από την παράταξη «Δύναμη Πολιτών»

 

Από τη δημοτική παράταξη «Δύναμη Πολιτών Νέστου» πήραμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου:

«Πνέει τα λοίσθια» η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Νέστου. Αυτό, άλλωστε, φάνηκε και στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου εκτός από την ανικανότητα του να διοικήσει αποτελεσματικά, ο σημερινός Δήμαρχος δεν μπόρεσε να δώσει σαφείς απαντήσεις σε ερωτήματα που έθεσαν επίμονα τα μέλη της ελάσσονος αντιπολίτευσης, κ.κ. Αμπεριάδης Περικλής και Λάζαρος Γκιόγκης.

Πιο συγκεκριμένα, ζητήσαμε, από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, με κατάθεση γραπτού αιτήματος, να συγκαλέσει άμεσα συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την ενημέρωση του Σώματος για την εξέλιξη της  επένδυσης της Γεωθερμίας. Είναι καιρός πια η Διοίκηση να δώσει σαφείς διευκρινήσεις και να ενημερώσει επιτέλους όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, για αυτή τη μεγάλη επένδυση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή μας.  Εκτός όλων των άλλων, αναρωτιόμαστε, όπως άλλωστε όλη η Τοπική Κοινωνία, με ποιο τρόπο γίνονται οι προσλήψεις προσωπικού σε μια σοβαρή ιδιωτική εταιρία; Άραγε μέσα από πολιτικά γραφεία Αιρετών; Είναι ερωτήματα που πρέπει να έρθουν από το παρασκήνιο στο προσκήνιο και να απαντηθούν.

Όσον αφορά το τεχνικό πρόγραμμα του 2017, το οποίο κατατέθηκε, το καταψηφίσαμε και ζητήσαμε από το Δήμαρχο να το πάρει πίσω ως απαράδεκτο. Ειδικότερα, πιστεύουμε ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για  το 2017:

  • Είναι μη Αναπτυξιακό
  • Έχει ιδιαίτερα μικρό προϋπολογισμό, αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος του Δήμου Νέστου
  • Δεν λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες όλων των τοπικών διαμερισμάτων
  • Δεν δίνει καμία προοπτική στην τοπική κοινωνία και οικονομία, αφού δεν υπάρχουν ούτε καν μελέτες έργων που μπορούν να ωριμάσουν και να υλοποιηθούν σε μελλοντικό στάδιο.

Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα Τεχνικό Πρόγραμμα απλών συντηρήσεων και μικροεπεμβάσεων παλαιών έργων, το όποιο κινείται στα πλαίσια της πολιτικής συμφερόντων, αφού πολλά από τα προϋπολογισθέντα ποσά είναι στο όριο της απευθείας ανάθεσης. Τα περισσότερα έργα – αν όχι όλα- είναι όμοια με το περσινό Τεχνικό Πρόγραμμα. Δηλαδή, κληθήκαμε να ψηφίσουμε την αντιγραφή των έργων που θα γινόταν το 2016.

Είναι τουλάχιστον υποβάθμιση του Δήμου μας ένα τέτοιο Τεχνικό πρόγραμμα που δυστυχώς αναδεικνύεται σε πρωτοσέλιδα κάποιων εφημερίδων ως ρεαλιστικό και αναπτυξιακό. Αλίμονο!

Τέλος, για ακόμη μια φορά, η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Νέστου φάνηκε ασυνεπής σε αυτά που πίστευε και υποστήριζε όντας στα έδρανα της Αντιπολίτευσης. Στην εισήγηση του 11ου θέματος, που αφορούσε τις γνωστές προσλήψεις «διμήνων», τονίσαμε ότι το καταψηφίζουμε, διότι, μέχρι και σήμερα η διοίκηση δεν έχει προχωρήσει στη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής η οποία θα είναι υπεύθυνη για την πραγματοποίηση μιας αδιάβλητης διαδικασίας προσλήψεων. Η δημιουργία της παραπάνω επιτροπής, αποτελούσε άλλωστε πάγιο αίτημα του σημερινού Δημάρχου Νέστου κου Τσομπανόπουλου όταν βρισκόταν στη θέση της Αντιπολίτευσης.

Σημειώσαμε, επίσης, ότι η Διοίκηση συνεχίζει την πολιτική του «βολέματος» των ημετέρων  όπως γινόταν και στο παρελθόν. Παρόλα αυτά, αναγνωρίζουμε την ανάγκη πρόσληψης προσωπικού για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών του Δήμου Νέστου.

Η «Δύναμη Πολιτών» Νέστου, συνεχίζει να αγωνίζεται, δυο σχεδόν χρόνια μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, για έναν καλύτερο Δήμο, ασκώντας μια δημιουργική και όχι στείρα Αντιπολίτευση. Άλλωστε, η ώρα της κρίσεως κοντεύει για όλους μας, αργά ή γρήγορα.

Διαβάστε επίσης