• 25 Απριλίου 2024,

Κρούσματα ρεκόρ -Παραμένει ελεγχόμενη η κατάσταση στο ΓΝΚ

 Κρούσματα ρεκόρ -Παραμένει ελεγχόμενη η κατάσταση στο ΓΝΚ

Τα πολλά κρούσματα σε πολίτες του Ν. Καβάλας συνεχίστηκαν την τελευταία ημέρα του 2021 και τις πρώτες του 2022.

Γεγονός αναμενόμενο, σύμφωνο με τη γενικότερη κατάσταση σε όλη την Ελλάδα αλλά ειδικότερα και της Ανατολική Μακεδονία Θράκη. Ζούμε την περίοδο με τα περισσότερα κρούσματα από τότε που ανέκυψε το πρόβλημα, τον Μάρτη του 2020. Όμως τα πράγματα στο Νοσοκομείο παραμένουν ελεγχόμενα.

Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που είναι θετικοί είναι στο σπίτι τους, τις πιο πολλές φορές με ήπια συμπτώματα. Κάπως έτσι η κατάσταση στο Νοσοκομείο Καβάλας είχε ως εξής: Σάββατο 1η Γενάρη 32 στην κλινική και 2 στη ΜΕΘ. Κυριακή 2 Γενάρη 35 στην κλινική και 2 στη ΜΕΘ. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι εξιτήρια θα δοθούν σήμερα αφού τέτοια δεν υπήρξαν το τριήμερο Παρασκευή – Κυριακή.

Σημειώνουμε ότι οι γιατροί είναι γενικώς επιφυλακτικοί καθώς δεν γνωρίζουν αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί μιας και τα αυξημένα κρούσματα καθημερινά προβλέπουν ότι θα συνεχιστούν κάποιες ακόμη ημέρες. Ο μήνας Δεκέμβρης τέλειωσε για το Ν. Καβάλας με 2.434 κρούσματα, αριθμό ρεκόρ από τον Μάρτιο του 2020.

Το αρνητικό ρεκόρ με τα περισσότερα κρούσματα σε μία μέρα για το Νομό Καβάλας είναι αυτό της 31ης Δεκέμβρη με 382! Όπως έχει η κατάσταση δεν αποκλείεται κι αυτό το ρεκόρ να καταρριφθεί το επόμενο διάστημα.


Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι σήμερα Δευτέρα 3 Γενάρη θα γίνουν δωρεάν rapid τεστ σε εμβολιασμένους σε τρία σημεία του Ν. Καβάλας ως εξής:

Κέντρο Υγείας Πρίνου 08:00-14:00, Κ.Υ. Χρυσούπολης 08:30-15:30, Αμφιθέατρο Διοικητηρίου 09:00-15:00.

Διαβάστε επίσης