• 19 Μαΐου 2024,

ΚΥΑ για το περιφερειακό ιατρείο της Τούζλας

 ΚΥΑ για το περιφερειακό ιατρείο της Τούζλας

Αναρτήθηκε χθες στη Διαύγεια κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) που υπογράφουν οι υπουργοί υγείας, οικονομικών και διοικητικής ανασυγκρότησης. Η απόφαση αφορά τη σύσταση περιφερειακού ιατρείου στην παραλία Οφρυνίου Καβάλας (Τούζλα), ως αποκεντρωμένη μονάδα του ΠΕΔΥΥ, κέντρου υγείας Ελευθερούπολης, αρμοδιότητα της 4ης Υγειονομικής περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης.

Με την ίδια ΚΥΑ χαρακτηρίζεται το περιφερειακό ιατρείο της Τούζλας πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο, κι έτσι δημιουργούνται θέσεις για το προσωπικό του.

Η απόφαση έχει και δεύτερο μέρος, τροποποίηση του Οργανισμού και κατάργηση των θέσεων στο κέντρο υγείας Ελευθερούπολης.

Το νέο κτήριο που εξ αρχής προορίζονταν για πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο, λειτουργεί από το καλοκαίρι του 2016. Ουσιαστικά φιλοξενεί τον αγροτικό ιατρό.

Εκτός από το καλοκαίρι που υπάρχει για δύο μήνες το κάθε μέρα γιατρός, το υπόλοιπο χρονικό διάστημα υπάρχει γιατρός μόνο μία φορά την εβδομάδα. Όλα αυτά αλλάζουν έστω κι αν δεν υλοποιούνται οι αρχικές υποσχέσεις, όταν εξαγγέλθηκε το έργο, που αναφέρονταν σε καθημερινή εργασία 13 ατόμων. Τότε μάλιστα υπόσχονταν τέσσερεις ειδικότητες στο ιατρείο της παραλίας Οφρυνίου.

Τα δεδομένα άλλαξαν, ο καιρός πέρασε. Με την απόφαση που προαναφέραμε συστήνονται θέσεις προσωπικού για τις ανάγκες του πολυδύναμου περιφερειακού ιατρείου ως εξής: δύο θέσεις γενικής ιατρικής ή παθολογίας, μία θέση νοσηλευτικής κλάδου Τ.Ε. και μία θέση βοηθών νοσηλευτικής κλάδου Δ.Ε.

Το  κακό είναι ότι το προαναφερθέν προσωπικό μετακινείται στο νέο ιατρείο του νομού Καβάλας, από το κέντρο υγείας Ελευθερούπολης.

Σε σύσκεψη που για το ίδιο θέμα έγινε πριν από λίγους μήνες παρουσία και του Διοικητή της 4ης ΥΠΕ, κ. Πλωμαρίτη, υπήρξε αναφορά σ΄ ένα μόνιμο γιατρό. Τελικά μπορεί να μη φτάσαμε στους 13 εργαζόμενους που ήταν η αρχική υπόσχεση, τα πράγματα ωστόσο είναι καλύτερα καθώς το πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο θα έχει μόνιμα δύο γιατρούς και δύο νοσηλευτές.

Διαβάστε επίσης