• 11 Μαΐου 2024,

Κυκλικός κόμβος προτείνεται για την είσοδο της Ν. Ηρακλείτσας

 Κυκλικός κόμβος προτείνεται για την είσοδο της Ν. Ηρακλείτσας

Με τον αντιδήμαρχο Δ.Ε. Ελευθερών του Δήμου Παγγαίου κ. Χρήστο Πριονίδη συναντήθηκε χθες στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αντωνιάδης. Θέμα της συζήτησης των δύο ανδρών η λήψη μέτρων στον κεντρικό δρόμο από το Παληό προς τη Νέα Ηρακλείτσα ώστε να περιοριστούν οι αυξημένες ταχύτητες των οχημάτων. Στον ίδιο δρόμο έχουν γίνει πολλά ατυχήματα, ειδικά το Καλοκαίρι που η κίνηση είναι μεγάλη. Η ίδια οδός δεν έχει καθόλου πεζοδρόμια ενώ κι ο φωτισμός της χρειάζεται βελτίωση.

Ο κ. Πριονίδης πρότεινε στην Π.Ε. Καβάλας την κατασκευή κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση προς Άγιο Ανδρέα. Είναι μια σύγχρονη κυκλοφοριακή προσέγγιση που αποδίδει όπου δοκιμάστηκε. Συζητήθηκε επίσης η λήψη και άλλων μέτρων ώστε το Καλοκαίρι του 2020 ο δρόμος να είναι αρκετά διαφορετικός και πολύ πιο ασφαλής. Η συζήτηση θα συνεχιστεί μιας και εντός της εβδομάδας ο Αντιπεριφερειάρχης έχει συνάντηση με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες. Πρόθεση του κ. Αντωνιάδη είναι να προλάβει την κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος του 2020 και να περιλάβει σε αυτό κάποιες πρώτες ενέργειες. Πάντως ο προτεινόμενος κυκλικός κόμβος θα χρειαστεί και μελέτη.

Χθες ο Κώστας Αντωνιάδης πραγματοποίησε σύσκεψη για τις μαθητικές μετακινήσεις αλλά και για τη λειτουργία του Ειρηνοδικείου της Θάσου. Για το ότι σε αυτήν δεν κάλεσε την μοναδική περιφερειακή σύμβουλο του νησιού, δέχθηκε δικαιολογημένη κριτική από την παράταξη Τοψίδη.

Διαβάστε επίσης