Στις υπηρεσίες του Νομού ο νέος διοικητής του ΟΑΕΔ

 Στις υπηρεσίες του Νομού ο νέος διοικητής του ΟΑΕΔ

Προερχόμενος από το Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ) της Ελευθερούπολης, έφθασε χθες νωρίς το πρωί στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ Καβάλας ο νέος διοικητής του Οργανισμού κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης. Πρόσφατα τοποθετήθηκε στη θέση, τις προηγούμενες ημέρες ήταν στη Θεσσαλονίκη λόγω των εγκαινίων της ΔΕΘ. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το ΚΠΑ της Χρυσούπολης ενώ πρόγραμμα συναντήσεων του με τοπικούς φορείς δεν υλοποιήθηκε για άγνωστο λόγο.

Τον κ. Πρωτοψάλτη υποδέχθηκαν στον ΟΑΕΔ Καβάλας οι επικεφαλής της υπηρεσίας. Της Περιφερειακής Διεύθυνσης (περιλαμβάνει και το Ν. Σερρών), του ΚΠΑ και των Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας. Ο κ. Πρωτοψάλτης μίλησε σε όλους τους εργαζόμενους, γνωρίστηκε μαζί τους. Στις σύντομες δηλώσεις του κατά την άφιξη του στον ΟΑΕΔ Καβάλας είπε: « Θέλουμε να είμαστε κοντά στις τοπικές κοινωνίες, όπως άλλωστε είπε και ο Πρωθυπουργός. Θέλουμε ο νέος ΟΑΕΔ να είναι συγχρονισμένος με τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Αυτό απαιτεί αποκέντρωση. Απαιτεί να ερχόμαστε, να βλέπουμε. Να μιλάμε με τις υπηρεσίες, τους υπαλλήλους. Αυτούς που είναι στην πρώτη γραμμή στον αγώνα κατά της ανεργίας και την αύξηση της απασχόλησης. Οπότε σήμερα, καθότι την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησα τα καθήκοντα μου, θα έχω την ευκαιρία να ενημερωθώ προσωπικά και εκ βάθους για όλα τα ζητήματα που απασχολούν στο Ν. Καβάλας το εργατικό δυναμικό και τους εργοδότες. Να συζητήσουμε για τις λύσεις που μπορούμε να προσφέρουμε, τα προγράμματα. Τις δράσεις και τις δραστηριότητες».

Ο κ. Πρωτοψάλτης είναι απόφοιτος του κολλεγίου των Αθηνών αλλά τις βασικές του σπουδές τις συνέχισε στην Αμερική. Εκεί και εργάστηκε. Μέχρι και πρόσφατα ήταν Αναπληρωτής καθηγητής και διευθυντής του κέντρου εκπαιδευτικής πολιτικής του Πανεπιστημίου Τζόρτζ Μέισον (George Mason University)στο Φαίρφαξ της Βιρτζίνια, ΗΠΑ.

 

Διαβάστε επίσης