• 6 Μαΐου 2024,

Κύμα κακοκαιρίας και χιόνια κυρίως στη Θάσο

 Κύμα κακοκαιρίας και χιόνια κυρίως στη Θάσο

Το απόγευμα της Τρίτης έφτασαν οι πρώτες πληροφορίες για έναρξη της χιονοπτώσεις στα ορεινά του Δήμου Καβάλας, στα χωριά όπως στο Βουνοχώρι και ψηλότερα.

Οι σχετικές φωτογραφίες αναρτήθηκαν γρήγορα στο διαδίκτυο μαζί με τα σχετικά βίντεο. Κατόπιν τούτου όλοι πείσθηκαν ότι ο Νομός Καβάλας επρόκειτο να δεχθεί το κύμα κακοκαιρίας με την ονομασία «Διομήδης». Οι ώρες που επακολούθησαν δεν είχαν ίδια φαινόμενα. Οι προβλέψεις με λίγα λόγια διαψεύστηκαν.

Τα φαινόμενα ως προς το χερσαίο τμήμα του Νομού περιορίστηκαν στα ορεινά. Κι ενώ χιόνιζε στο Παγγαίο και σε περιοχές πλησίον του Βουνοχωρίου, το χιόνι δεν έφτασε ποτέ στα ημιορεινά. Πολύ περισσότερο στα πεδινά. Η κατάσταση ήταν διαφορετική στη Θάσο, την οποία η κακοκαιρία επηρέασε σε μεγάλο βαθμό. Εκεί χιόνισε και στα ημιορεινά. Εξ αυτού του λόγου τα σχολεία στη Θάσο χθες δεν λειτούργησαν. Όπως και οι παιδικοί σταθμοί.

Αυτό κρίθηκε και ανακοινώθηκε με απόφαση που πήρε έγκαιρα νωρίς το πρωί της Τετάρτης ο Δήμαρχος Λευτέρης Κυριακίδης. Στη Θάσο υπήρξαν μικρά προβλήματα και στους δρόμους με χιόνια. Όπως επίσης και διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος. Επίσης εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Στον υπόλοιπο Νομό φαίνονταν χιονισμένο το Παγγαίο (ακόμη και το Φαλακρό στη Δράμα), περιοχές πάνω από τα χωριά που προαναφέραμε. Την Παλιά Καβάλα κτλ. Ως προς την πόλη της Καβάλας, λίγο χιόνι έπεσε στα ψηλότερα σημεία του περιαστικού δάσους. Πίσω από το σταυρό. Ο Δήμος Καβάλας ήταν σε ετοιμότητα. Ο αντιδήμαρχος Κυριάκος Σταυρίδης μαζί με το Δήμαρχο βρέθηκαν στα χωριά όπου χιόνιζε το βράδυ της Τρίτης. Όλοι ήταν έτοιμοι.

Ακόμη και οι κοινότητες της δημοτικής ενότητας Φιλίππων. Τελικά δεν χρειάστηκε να παρθούν μέτρα. Αυτό το συμπέρασμα βεβαιώθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης. Ο Δήμος Καβάλας μοίρασε αλάτι στις δημοτικές κοινότητες της περιοχής των Κρηνίδων, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί όταν διαπιστωθεί πρόβλημα παγετού. Ή το αργότερο στην επόμενη κακοκαιρία. Από σήμερα ο καιρός βελτιώνεται. Μένει το κρύο αλλά χωρίς άλλα φαινόμενα. Σιγά σιγά η θερμοκρασία θα ανέβει. Αλλά όχι στα επίπεδα των προηγούμενων ημερών.

Όπως φαίνεται και παραδέχονται δειλά-δειλά οι ειδικοί, η επόμενη κακοκαιρία με τα ίδια πάνω-κάτω χαρακτηριστικά αναμένεται (και σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν σήμερα) την ερχόμενη εβδομάδα. Από την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου μέχρι και την Κυριακή 23 Ιανουαρίου. Οι ειδικοί σημειώνουν ότι είναι νωρίς ακόμη για οριστικά συμπεράσματα αλλά έχουν υπόψη τους κάποια μοντέλα που δείχνουν ότι τις ημέρες αυτές της ερχόμενης εβδομάδας θα έχουμε κρύο με πιθανές χιονοπτώσεις και σε ημιορεινές περιοχές.

Διαβάστε επίσης