Κυριακή των Βαΐων, μια βροχερή Κυριακή χωρίς κίνηση στην αγορά

 Κυριακή των Βαΐων, μια βροχερή Κυριακή χωρίς κίνηση στην αγορά

Ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Γιάννης Κελγιώργης μίλησε το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας στην Πρωινή.

Σχολίασε την κίνηση στην αγορά την προηγούμενη μέρα, δηλαδή την Κυριακή των Βαΐων.

Μια Κυριακή που τα καταστήματα λειτουργούν κανονικά ή σχεδόν κανονικά. Λόγω της έναρξης της προ Πασχαλινής περιόδου αγορών. Ο σχολιασμός του Γιάννη Κελγιώργη ήταν ο αναμενόμενος. Σημείωσε ότι η κίνηση τη συγκεκριμένη Κυριακή συνδυάζεται πάντα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν.  Φέτος υπήρξε η ατυχία μιας βροχερής Κυριακής των Βαΐων. Κι όπως αποδείχθηκε ο κόσμος- ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κελγιώργης- έμεινε σπίτι του. Ήταν κάτι που το περιμέναμε, συμπληρώνει καθώς και οι επαγγελματίες γνώριζαν εκ των προτέρων το βροχερό της φετινής Κυριακής των Βαΐων.

Σε γενικές γραμμές -είπε ο Γιάννης Κελγιώργης- στην αγορά υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία και μία βελτίωση της κατάστασης ψυχολογικά λόγω της χαλάρωσης των μέτρων από τη μείωση των κρουσμάτων.

Ο Γιάννης Κελγιώργης τονίζει για το θέμα: «Όλα αυτά βελτιώνουν την ψυχολογία και των επαγγελματιών και κυρίως των καταναλωτών. Δυστυχώς όμως το ίδιο διάστημα έχουμε ως επιπλέον προβλήματα και τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά κυρίως την ακρίβεια. Έχουμε τον πληθωρισμό να καλπάζει. Τα νοικοκυριά σκέπτονται τους αυξημένους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Αγοράζουν κατά προτεραιότητα όλα όσα τους είναι απαραίτητα στο πασχαλινό τραπέζι. Γεγονός που καταλήγει εις βάρος της ένδυσης και της υπόθεσης».

Με την ευκαιρία ο Γιάννης Κελγιώργης επαναλαμβάνει το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας που διατυπώθηκε μέσω διαδοχικών επιστολών προς τον Πρωθυπουργό, για την στήριξη των μικρομεσαίων από το κράτος. Από την κυβέρνηση.

Για να αποφύγουμε όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, τον θάνατο των επιχειρήσεων μας. Τέλος για την παραμονή στην Καβάλα πολλών επισκεπτών το διάστημα 5 με 8 Μαΐου, συμφωνεί ότι εκείνες τις ημέρες στην Καβάλα οι επισκέπτες- τουρίστες θα είναι πάρα πολλοί. Εξαιτίας της συνάντησης και εκδηλώσεων των μαθητών των Μουσικών Σχολείων, ιατρικού συνεδρίου κτλ. Ας μην ξεχνάμε ότι εκείνη την περίοδο κι ειδικότερα στις 8 Μάη θα γίνει στην αγορά μετά από δύο χρόνια η εκδήλωση της Λευκής Νύχτας.

Διαβάστε επίσης