Λάκης Χατζηαποστολίδης: “Έτσι θα χτιστεί σταθερά η νέα Καβάλα – Υπάρχει χρόνος για το ρόστερ”

 Λάκης Χατζηαποστολίδης: “Έτσι θα χτιστεί σταθερά η νέα Καβάλα – Υπάρχει χρόνος για το ρόστερ”

Στην εκπομπή Primo Secondo του City of Primo 106.1” μίλησε ο Λάκης Χατζηαποστολίδης, πρόεδρος των παλαιμάχων της Καβάλας (ακόμα έπαιξε και στη Δόξα Δράμας), άλλοτε γενικός αρχηγός του ΑΟΚ, που αναμένεται να “μπει” και στη νέα διοικούσα επιτροπή (ήταν και σε εκείνη του 2015) που συγκροτείται και σκιαγράφησε τη φιλοσοφία και τις “ζυμώσεις” για τη νέα προσπάθεια των “Αργοναυτών”, διοικητικά, οικονομικά, αγωνιστικά, λειτουργικά και οργανωτικά, αλλά και τους στόχους, που πρέπει να είναι πάντα υψηλοί.

Προσθέτοντας οτι υπάρχει χρόνος για όλα και πως το ρόστερ δεν θα κλείσει πολύ άμεσα, αφού περιμένουν ευκαιρίες και δεν υπάρχει βιασύνη. Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

Για τη δύσκολη συγκυρία και τη νέα προσπάθεια που βρίσκεται στο ξεκίνημά της για τον ΑΟΚ: “Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη συγκυρία πραγμάτων για την ομάδα μας. Ξανά στις επάλξεις για να βοηθήσουμε. Δε θα είναι αποκλειστικά όλοι παλαίμαχοι, όπως το 2015. Θα είμαστε κάποιοι,

όπως και παλιοί παράγοντες. Η Διοικούσα θα είναι διαφορετική αυτή τη φορά, θα έχει πιο πολύ κόσμο, να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια. Νομίζω οτι οι φίλαθλοι έχουν καταλάβει οτι η ομάδα ταλαιπωρείται με διαφόρους, οι οποίοι έρχονται και φεύγουν. Περιμένουμε ανταπόκριση. Το δείχνουν άλλωστε, κάθε μέρα ρωτάνε με περισσότερο ενδιαφέρον για το τι μέλλει γενέσθαι. Εμείς πρέπει μέχρι τις 15-16 του μήνα να ολοκληρώσουμε αυτή την προσπάθεια, για να ξεκινήσει η προετοιμασία και να δούμε και το ρόστερ. Να δούμε αυτά που πρέπει. Η προετοιμασία ξεκινά Τρίτη 16 Αυγούστου”.

Για τη μεταβατική περίοδο, μια από τις πολλές για τους “γαλάζιους” τα τελευταία χρόνια και αν του θυμίζει άλλη σεζόν, όπως ίσως το 2015: “Ναι, έτσι είναι. Ταλαιπωρείται λίγο η ομάδα. Χαρήκαμε με τον ερχομό του επενδυτή (σ.σ. ο Καναδός Άλεξ Χαντιτάγκι) πριν ένα χρόνο. Νομίσαμε οτι σύμφωνα με αυτά που μας έλεγε θα κινηθούμε σε διαφορετικές βάσεις για την ομάδα μας. Πριν 15-20 μέρες μας ανακοίνωσε οτι δε θα είναι. Οπότε σύντομα και γρήγορα πρέπει να οργανωθούμε ξανά και να δούμε μέχρι που και πώς θα βαδίσουμε”. Για το αν θεωρεί οτι έχει αργήσει η υλοποίηση του σχεδιασμού σε σχέση με άλλες ομάδες και χάθηκε πολύτιμος χρόνος, ή υπάρχουν περιθώρια, αφού όπως φαίνεται αργεί η σέντρα στο νέο πρωτάθλημα: “Νομίζω οτι είμαστε καλά, δε ξέρουμε πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα και με τι προϋποθέσεις. Ούτε καν προκήρυξη δε ξέρουμε ακόμα. Νομίζω οτι είμαστε καλά και χρόνο θα έχουμε και όλα θα γίνουν όπως πρέπει, και για παίκτες θα υπάρχουν ευκαιρίες”.

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στον κόσμο: “Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο. Η Καβάλα έχει την υποχρέωση πάντα να πρωταγωνιστεί, όπου και να βρίσκεται. Εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει για την ομάδα μας. Θα επισκεφτούμε επιχειρήσεις, ανθρώπους, όπως τις προηγούμενες φορές, για να πάρουμε τη βοήθεια. Σε λίγες μέρες θα ανακοινωθούν τα διαρκείας, οπότε και ο κόσμος θα μπορεί να πάρει και να βοηθήσει την ομάδα στο οικονομικό κομμάτι. Όλα θα πάρουν το δρόμο τους νομίζω, σιγά σιγά και σταθερά”.

Για το αν αποτελεί οδηγό το… καβαλιώτικο “μοντέλο” σε όλα τα επίπεδα, διοίκηση και επιτελείο, όντες μαθημένοι στα δύσκολα και θέλοντας πίστωση χρόνου: “Ο κόσμος αγωνιά και θέλει πάντα να πρωταγωνιστούμε. Θέλουμε να έχει λίγο υπομονή, θα γίνει ξανά η προσπάθεια, όπως πρέπει να την κάνουμε. Θα ψάξουμε παιδιά από τη γύρω περιοχή, από το νομό μας. Όλα αυτά θα παίξουν μεγάλο ρόλο στο χτίσιμο της ομάδας. Κάπως έτσι θα πορευτούμε και φέτος, να είμαστε γεροί, να τα καταφέρουμε”.

Για τις ομοιότητες και διαφορές που εντοπίζει με τη διοικούσα προ εφταετίας, του 2015, όπου επίσης μετείχε: “Δε πρόλαβα ακόμα να δω ομοιότητες και διαφορές. Τότε στο οικονομικό κομμάτι υπήρχε μεγαλύτερη άνεση. Θα δούμε μέχρι πόσο θα απλωθούμε, μετά τις 15-20. Το τιμ ήδη ξεκίνησε να χτίζει. Δε θα κλείσει το ρόστερ αμέσως, από τη μια στιγμή στην άλλη, πάντα έτσι λειτουργεί μια ομάδα”.

Για την πληροφορία που διέρρευσε για μπάτζετ περίπου στις 200 χιλιάδες ευρώ: “Ίσως είναι συν-πλην κάπου εκεί. Λιγότερο δε θα είναι, περισσότερο θα είναι πιστεύω. Να δούμε, όλα είναι υπό διερεύνηση”.

Για το τιμ των Αγγελίδη (προπονητής), Σουμουλίδη (βοηθός και προπονητής τερματοφυλάκων), Μανάφη (γενικός αρχηγός) και αν έχει συμπληρωθεί: “Θα πλαισιωθεί από ένα γυμναστή αυτές τις μέρες, για να είναι πιο ολοκληρωμένο το τιμ και προχωράμε”.

Για το ότι η Καβάλα θα πορευτεί με… ολοκαίνουριο αγωνιστικό “κορμό”, μια ομάδα από το μηδέν, όπως ακριβώς έγινε και το Γενάρη στη Σούπερ Λιγκ 2: “Έτσι ακριβώς. Δε νομίζω οτι θα επηρεάσει. Τα παιδιά που θα επιλεγούν θα έχουν όρεξη. Η επιλογή θα είναι σωστή, κατά τη γνώμη των προπονητών. Όλα θα πάρουν το δρόμο τους, αργά και σταθερά”.

Για το ρεαλιστικό στόχο των “Αργοναυτών”: “Ο ΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να πρωταγωνιστεί, αυτό νομίζω τα λέει όλα. Λιγότεροι όμιλοι, περισσότερα παιχνίδια, μεγαλύτερη χρονική διάρκεια. Θέλει υπομονή και επιμονή, για να ανταπεξέλθεις σε αυτό το μακρύ δρόμο. Δεν είναι ένα μικρό πρωτάθλημα, είναι μεγάλο”.

Για τον Κώστα Βακιρτζή, παλαίμαχο της Καβάλας, άλλοτε μέλος του τιμ επί Δερμιτζάκη και νυν αντιδήμαρχο, αλλά και τον Δημήτρη Αμπατζή, ως εκπρόσωπο της ΕΠΣ Καβάλας, που αναμένεται να μετέχουν όπως φημολογείται στη νέα διοικούσα: “Ναι, μεταξύ των υπολοίπων, ενδέχεται να μπουν και κάποιοι ακόμα. Δεν έχει κλείσει η διοικούσα, είναι υπό διαμόρφωση. Πιστεύω οτι μέχρι 15-16 θα είμαστε έτοιμοι. Για τον πρόεδρο είναι ανοιχτό. Πολλά ονόματα είναι υπό διερεύνηση”.

Διαβάστε επίσης