Ξεκίνησε η εβδομάδα του “Αγίου Ενδιάμεσα”

 Ξεκίνησε η εβδομάδα του “Αγίου Ενδιάμεσα”

Με υψηλές θερμοκρασίες φαίνεται ότι θα κυλήσει για την Καβάλα η εβδομάδα που θα μας οδηγήσει στο τριήμερο ( το λιγότερο) του 15Αύγουστου.

35άρια και 37άρια μέχρι και την Πέμπτη και από την Παρασκευή θερμοκρασίες πιο λογικές.

 

Δεν είναι τυχαίο ότι το πάρκινγκ της Ροδόπης  αυτή την εποχή είναι γεμάτο με αυτοκίνητα που έχουν Ρουμανικές πινακίδες.

Και καταλαβαίνεις πόσο πολλοί είναι οι Ρουμάνοι τα Σαββατοκύριακα που το πάρκινγκ αδειάζει από τους ντόπιους.

Ίσως να είναι αυτοί που δεν βρήκανε δωμάτια απέναντι στο νησί και αναγκαστήκανε να μείνουν Καβάλα γιατί είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι Ρουμάνοι προτιμούν την Θάσο για τις διακοπές τους.

 

Ένα μπουρίνι το απόγευμα του Σαββάτου ήταν αρκετό για να φέρει τα πάνω κάτω στα χωριά προς τα Δυτικά του Νομού.

Μετά το χωριό Αυλή  ένα μπουρίνι διάρκειας  περίπου μισής ώρας την έκανε την ζημιά και έριξε και πολλά δέντρα .

 

Τα στατιστικά στοιχεία του Λιμεναρχείου της Καβάλας για το μήνα Ιούλιο δείχνουν ότι συγκριτικά με τον ίδιο μήνα του έτους 2019 απέναντι στο νησί περάσανε περισσότεροι τουρίστες αλλά λιγότερα οχήματα.

Αυτό είναι μία φυσιολογική συνέπεια της αύξησης των καυσίμων που οδήγησε πολλούς Καβαλιώτες κυρίως να περάσουν απέναντι χωρίς τα οχήματα τους.

 

Καταλαβαίνετε ότι αυτή την εβδομάδα η Ελλάδα θα τιμήσει  τον «Άγιο Ενδιάμεσα» αφού θα επιστρατευτεί σε πάρα πολλές περιπτώσεις προκειμένου το τριήμερο να γίνει τετραήμερο ή ακόμα  και εβδομάδα.

Άλλωστε είναι γνωστός ότι ο «Άγιος Ενδιάμεσα» είναι ο δημοφιλέστερος Άγιος στην χώρα μας.

 

Ο πληθυσμός της Θάσου τώρα το καλοκαίρι τετραπλασιάστηκε αλλά οι υποδομές του νησιού αντέχουν λένε οι ντόπιοι και αυτή είναι μία πολύ ευχάριστη είδηση.

Φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια στο νησί γίνεται δουλειά προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Ή σχολική χρονιά θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022, τότε θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι.

Μάλιστα από τη φετινή χρονιά θα υπάρξουν και αλλαγές, όπως στο ολοήμερο σχολείο. Όπως τόνισε η Υπουργός Παιδείας, από φέτος το ολοήμερο σχολείο αντί για τις 16:00, θα τελειώνει στις 17:30, στο 50% των ολοήμερων τμημάτων της χώρας, ενώ η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει στις 12 Σεπτεμβρίου 2022. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί περίπου στο 50% των τμημάτων που λειτουργούν σήμερα ως ολοήμερα, δηλαδή σε σχεδόν 5.000 τμήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και περιφέρεια.

Επί θητείας Τσίπρα κάθε δεύτερη Παρασκευή οι μαθητές των δημοτικών σχολείων αφήνανε την τσάντα τους στο σχολείο περνώντας ένα Σαββατοκύριακο χωρίς πολλά διαβάσματα.

Επί Μητσοτάκη το ολοήμερο αντί στις 16:00 θα τελειώσει στις 17:30.

 

«Ναι» στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα λέει η πλειοψηφία των Βρετανών αλλά όπως καταλαβαίνετε σημασία έχει τι λέει η κυβέρνηση και όχι ο κόσμος η βούληση του οποίου είναι γνωστή εδώ και χρόνια.

Ακόμα και αυτό το ΝΑΙ δεν είναι ικανό να αλλάξει τις εξελίξεις σε αυτό το θέμα τουλάχιστον ακόμα.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Καλημέρα και καλή συνέχεια.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης