• 20 Μαΐου 2024,

Λευκό-άκυρο ζητά ο Σεϊτανίδης, μπορούμε να κερδίσουμε δηλώνει ο Θόδωρος Μαρκόπουλος

 Λευκό-άκυρο ζητά ο Σεϊτανίδης, μπορούμε να κερδίσουμε δηλώνει ο Θόδωρος Μαρκόπουλος

Ο Χάρης Σεϊτανίδης και ο Θόδωρος Μαρκόπουλος μίλησαν χθες το πρωί στο ραδιόφωνο της Πρωινής.

Σχολίασαν και το εκλογικό αποτέλεσμα και την επόμενη μέρα. Την επαναληπτική ψηφοφορία της ερχόμενης Κυριακής.

Θόδωρος Μαρκόπουλος: «Σαν παράταξη κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια. Στο Νομό Καβάλας περιμέναμε ένα λίγο καλύτερο ποσοστό. Συνολικά στις 3 από τις 6 Περιφερειακές Ενότητες η παράταξη μας είναι πρώτη.

Από εκεί και πέρα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στο δεύτερο γύρο. Ευχαριστώ τους συνυποψηφίους μου. Συγχαίρω επίσης το Σάββα το Μιχαηλίδη, τον Λευτέρη τον Κυριακίδη, τον Φίλιππα τον Αναστασιάδη για την εκλογή τους. Είχε σαρωτικά χαρακτηριστικά.

Η διαφορά μας με τον κ. Μέτιο είναι 7%. Είναι κάτι που μπορούμε να το κερδίσουμε. Είναι κάτι που μπορούμε να το παλέψουμε. Μπροστά μας είναι η επόμενη μέρα. Η επόμενη ψηφοφορία.

Κι όπως είπε ο Πρωθυπουργός, πλέον η κάλπη είναι άδεια. Θα πάμε να κάνουμε τη δική μας προσπάθεια. Σε όσους αρέσει αυτό που είναι σήμερα, ψηφίζουν αυτή τη διοίκηση. Σε όσους δεν τους αρέσει ψηφίζουν αυτό που μπορεί να δρομολογήσει κάτι διαφορετικό».

Χάρης Σεϊτανίδης: «Πήραμε ένα καλό αποτέλεσμα. Δεν σας κρύβω ότι ήθελα να πάμε και λίγο πιο ψηλά. Κρατήσαμε δυνάμεις σε έναν ανταγωνισμό ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Έναν ανταγωνισμό μεταξύ δύο παρατάξεων προερχόμενων από τη ΝΔ, οι οποίες υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια. Ασκούν διοίκηση.

Η μια παλαιότερα συμμετείχε στη διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ. Η άλλη συμμετέχει σήμερα. Παρόλα αυτά τα καταφέραμε. Βρήκαμε το κοινό μας, τους ψηφοφόρους μας. Μας βρήκαν και αυτοί. Μας εμπιστεύτηκαν με μια προεκλογική εκστρατεία μόλις 30 ημερών.

Μας κατέταξαν στην 3η θέση και μάλιστα πάνω από την παράταξη που υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ. Πάνω από την παράταξη που υποστήριζε το δεύτερο κόμμα στις εθνικές εκλογές. Είναι ένα καλό αποτέλεσμα αλλά δεν είναι το άριστο αποτέλεσμα.

Η μία έδρα στην Καβάλα για την παράταξη μας -ότι και να γίνει- δεν χάνεται. Η 4η παράταξη του κ. Ηλιόπουλου θα διεκδικήσει την έδρα την δεύτερη Κυριακή- εμμέσως- με τις άλλες δύο παρατάξεις.

Η παράταξη μας σύμφωνα με την απόφαση του κοινού είναι εκτός της δεύτερης Κυριακής. Προφανώς δεν μπορούμε να συζητήσουμε για ψηφοφορία μεταξύ δύο παρατάξεων οι οποίες κινούνται στο χώρο της ΝΔ. Άρα καλούμε τον κόσμο να ψηφίσει λευκό ή άκυρο».

Διαβάστε επίσης