• 9 Μαΐου 2024,

Τα παραμύθια περί λευκής και άκυρης ψήφου

 Τα παραμύθια περί λευκής και άκυρης ψήφου

Ο κάθε ψηφοφόρος διαθέτει ως γνωστόν μία ψήφο.

Ας υποθέσουμε ότι δύο συνδυασμοί που πάνε στο β’ γύρο έχουν συγκεντρώσει απ’ τον α’ γύρο ο μεν πρώτος 15 ψήφους ο δε δεύτερος 10 ψήφους. Αν ο ψηφοφόρος δώσει την ψήφο του στον πρώτο αυξάνεται η διαφορά τους σε 6 μονάδες και αν τη δώσει στο δεύτερο μειώνεται η διαφορά τους σε 4 μονάδες.

Αν τώρα δεν τη δώσει πουθενά, ψηφίζοντας λευκό ή άκυρο, όπως παροτρύνει το ΚΚΕ τους ψηφοφόρους του, για να καταδικάσει τάχα την πολιτική και των δύο, τότε διατηρείται η διαφορά ανάμεσα στον πρώτο και στον δεύτερο και έτσι ουσιαστικά ευνοείται ο πρώτος.

Άρα είναι μεγάλο ψέμα ότι με το να ψηφίσει κανείς λευκό ή άκυρο καταδικάζει την πολιτική και των δύο. Η λευκή ή η άκυρη ψήφος ή ακόμη και η αποχή είναι βούτυρο στο ψωμί του πρώτου.
Και το ΚΚΕ με τη στάση του αυτή πριμοδοτεί μία χαρά τους πρώτους σε όλη την Ελλάδα.

Κι ας αφήσει τα παραμύθια για καταδίκες και κουραφέξαλα. Το ΚΚΕ λοιπόν δίνοντας τη γραμμή για άκυρο ή λευκό ψηφίζει στην πραγματικότητα Αγοραστό στη Θεσσαλία, Μέτιο στην ΑΜΘ, Μπακογιάννη στην Αθήνα, Ζέρβα στη Θεσσαλονίκη και γενικά τους πρώτους εις άπασαν την επικράτειαν. Όλα τ’ άλλα που λέει είναι νά ‘χαμε να λέγαμε.

Θόδωρος Θεοδωρίδης

Διαβάστε επίσης