• 19 Απριλίου 2024,

Λίγα νέα καταστήματα στην αγορά της Καβάλας

 Λίγα νέα καταστήματα στην αγορά της Καβάλας

Η είδηση του Σαββατοκύριακου για την αγορά στο Νομό Καβάλας αφορά την εστίαση.

Αυτή επαναλειτουργεί μία εβδομάδα νωρίτερα, δηλαδή την ερχόμενη Δευτέρα (αντί της 1ης Ιουνίου).

Το χαρμόσυνο νέο μεταδόθηκε το μεσημέρι και το απόγευμα του Σαββάτου, αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης των ειδικών γιατρών με τους αρμόδιους υπουργούς της Κυβέρνησης. Άπαντες αναμένουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο ως την προσεχή Δευτέρα για τους όρους επαναλειτουργίας των καταστημάτων της εστίασης. Αυτοί λίγο πολύ είναι γνωστοί και δύσκολοι.

Προκαλούν επιπλέον δαπάνες στις επιχειρήσεις. Το συμπέρασμα θα οριστικοποιηθεί όταν ανακοινωθούν επίσημα και οριστικά τα συγκεκριμένα μέτρα. Σημειώνουμε ότι από τη Δευτέρα θα απλωθούν τραπεζοκαθίσματα προς τη θάλασσα στην παραλία ενώ αμέσως θα εφαρμοστεί η απογευματινή και βραδινή πεζοδρόμηση της οδού Ε. Αντίστασης. Στο Ν. Καβάλας το Σαββατοκύριακο λειτούργησαν παραλιακά μπαρ (επίσης με αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις) αν και ειδικά στην περιοχή μας δεν υπήρξε ούτε πρόωρο Καλοκαίρι, ούτε καύσωνας! Ο κόσμος πήγε στις παραλίες, τα παραλιακά καταστήματα του Ν. Καβάλας (όσα λειτούργησαν) μάλλον περίμεναν περισσότερο. Για το τι θα γίνει με αυτά τα καταστήματα το προσεχές Σαββατοκύριακο είναι κάτι που θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες.

Αυτήν την εβδομάδα οι επαγγελματίες της εστίασης θα «τρέξουν» να προετοιμαστούν για να λειτουργήσουν την ερχόμενη Δευτέρα. Προετοιμάζονταν για την 1η Ιουνίου, πολλοί την είχαν σίγουρη.

Τώρα τα δεδομένα αλλάζουν. Με την επαναλειτουργία της εστίασης θα φανεί ποια καταστήματα- εστίασης- θα λειτουργήσουν και ποια όχι. Στην Καβάλα υπάρχει μια μεγάλη φημολογία για όσους δεν επαναλειτουργήσουν. Υπάρχει ωστόσο το ενδεχόμενο γνωστά μαγαζιά εστίασης στην Καβάλα να μην λειτουργήσουν όχι γιατί κλείνουν οριστικά αλλά γιατί μπροστά τους είναι το Καλοκαίρι. Περίοδος στην οποία υπολειτουργούσαν ή και έκλειναν προσωρινά. Λιγότερες είναι οι περιπτώσεις νέων επιχειρήσεων εστίασης που ετοιμάστηκαν- ετοιμάζονται και θα λειτουργήσουν πρώτη φορά την ερχόμενη Δευτέρα.

Κατά τα άλλα η αγορά της Καβάλας δεν έχει πολλά νέα. Οι έμποροι περίμεναν περισσότερη κίνηση, είναι μερικώς ικανοποιημένοι από την επαναλειτουργία τους την 11η Μάη. Αρκετοί συνδυάζουν την αύξηση της κίνησης με την εστίαση που είναι κλειστή. Στην οδό Ομονοίας θα λειτουργήσει μάλλον από σήμερα κατάστημα ιδιωτικής εταιρίας που πουλά ρεύμα. Αυτού του είδους τα καταστήματα αυξάνονται συνεχώς κι οι ανταγωνιστές της ΔΕΗ εμφανίζονται στην Καβάλα σε κεντρικά σημεία όλο και συχνότερα. Μια άλλη είδηση νέου καταστήματος αφορά πρακτορείο του ΟΠΑΠ που θα λειτουργήσει σε μεγάλο χώρο που βρίσκεται στην οδό 7ης Μεραρχίας (Σίγμα), ο οποίος πρόσφατα άδειασε. Κι όπως φαίνεται δεν θα μείνει για πολύ άδειος.

 

Διαβάστε επίσης