• 19 Μαΐου 2024,

Λίγοι μικρομεσαίοι άνοιξαν τα μαγαζιά τους την περασμένη Κυριακή

 Λίγοι μικρομεσαίοι άνοιξαν τα μαγαζιά τους την περασμένη Κυριακή

Διαφορετική ήταν τελικά η συμπεριφορά των μικρομεσαίων εμπόρων της αγοράς στη δυνατότητα που είχαν να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους την περασμένη Κυριακή.

Πρώτη Κυριακή των καλοκαιρινών εκπτώσεων. Ένα μεγάλο ποσοστό, οι περισσότεροι μικρομεσαίοι στην αγορά της Καβάλας, δεν κατέβηκαν την Κυριακή στα μαγαζιά τους τα οποία ως εκ τούτου δεν λειτούργησαν.

Το ίδιο έγινε με πολλές επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ που και αυτές έμειναν κλειστές. Λειτούργησαν αντίθετα οι λεγόμενες «αλυσίδες». Κάποιες μάλιστα ως το απόγευμα της Κυριακής! Το κυριότερο στην περίπτωση αφορά τη συμπεριφορά των καταναλωτών.

Δεδομένων των αρίστων καλοκαιρινών καιρικών συνθηκών την Κυριακή που μας πέρασε, οι καταναλωτές δεν ήταν στην αγορά αλλά στις παραλίες! Έτσι ακόμη και στα μαγαζιά που λειτούργησαν την Κυριακή η κίνηση ήταν περιορισμένη. Από χθες η αγορά της Καβάλας μπήκε στη 2η εβδομάδα των καλοκαιρινών εκπτώσεων.

Τα ποσοστά των εκπτώσεων είναι κάθε εβδομάδα και μεγαλύτερα αν και κατά γενική ομολογία οι θερινές εκπτώσεις εφέτος ξεκίνησαν με ουσία και αρκετά ικανοποιητική κίνηση. Ειδικά τις απογευματινές ώρες.

Κίνηση αναμένεται και αυτή την εβδομάδα τα απογεύματα σήμερα, την Πέμπτη και την Παρασκευή. Απογεύματα που ως γνωστόν ισχύει το λεγόμενο «τουριστικό ωράριο» δηλαδή τα καταστήματα κλείνουν μετά τις 9 το βράδυ.

(φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης