Λίγος κόσμος στη συνεδρίαση του Τριμελούς

 Λίγος κόσμος στη συνεδρίαση του Τριμελούς

Δεν είχε πολύ κόσμο χθες στο δικαστικό μέγαρο Καβάλας, στη συνεδρίαση του Τριμελούς. Οι υποθέσεις ήταν οι συνηθισμένες αριθμητικά. Με λίγους παρόντες μάρτυρες αλλά και λίγους κατηγορούμενους. Αναβλήθηκαν περισσότερες απ’ ότι συνήθως, κάποιες λόγω του ότι απουσίαζαν τόσο οι κατηγορούμενοι όσο και οι μάρτυρες.

Σε μια από τις πρώτες υποθέσεις του πινακίου μάρτυρας κατέθεσε γυναίκα μέντιουμ. Πιστοποίησε την αλλαγή συμπεριφοράς κατηγορούμενου, το ότι έχει δείξει μεταμέλεια σε σχέση με προηγούμενη παραβατική του συμπεριφορά. Σε επόμενη υπόθεση ο κατηγορούμενος ηλικιωμένος άνδρας είχε προβλήματα ακοής. Εξ αυτού του λόγου απολογήθηκε πλησιάζοντας πολύ κοντά την έδρα. Μιλώντας σε μικρή απόσταση στους δικαστές. Προκειμένου να ακούει τις ερωτήσεις που του υπέβαλλαν. Αθωώθηκε για 8 πολεοδομικές παραβάσεις που τέλεσε τη δεκαετία του 90 αλλά διαπιστώθηκαν τώρα. Μία εξ αυτών αφορούσε κατασκευή πισίνας! Όλα τα αυθαίρετα νομιμοποιήθηκαν, πληρώθηκαν τα προβλεπόμενα χρηματικά ποσά (πρόστιμα). Φεύγοντας από το δικαστήριο όπου αθωώθηκε, εξομολογήθηκε «….πρώτη φορά είμαι σε δικαστήριο».

Κατόπιν τούτου το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάστηκε σε δύο υποθέσεις σκύλων. Η πρώτη τον Μάη του 2015 στο πρώην δήμο Φιλίππων. Ο Αίσωπος κατήγγειλε περιστατικό παραμέλησης ζώου. Κατηγορούμενος ήταν ο ιδιοκτήτης του. Η δεύτερη ήταν υπόθεση κακοποίησης σκύλου, τον οποίο παρέσυρε με το αυτοκίνητο του οδηγός αυτοκινήτου. Ο οδηγός εγκατέλειψε το ζώο αβοήθητο. Αυτόπτης μάρτυρας έκανε την καταγγελία, που χθες έφθασε στο δικαστήριο.

Τελικά το δικαστήριο σε μία από τις δύο υποθέσεις αθώωσε τον κατηγορούμενο ενώ στη δεύτερη αναγνώρισε ελαφρυντικά, επιβάλλοντας ποινή σαράντα ημερών με αναστολή.

Διαβάστε επίσης