Λιγοστεύουν συνεχώς εμβόλια και δωρεάν Rapid test

 Λιγοστεύουν συνεχώς εμβόλια και δωρεάν Rapid test

Ακόμη πιο μικρά νούμερα παρουσίασε το προηγούμενο διάστημα (σε γενικές γραμμές την προηγούμενη εβδομάδα) η διαδικασία αντιμετώπισης της πανδημίας στο Ν. Καβάλας.

Ότι απέμεινε από αυτήν. Σημειώθηκε νέα μικρή μείωση στην εμβολιαστική διαδικασία. Οι πολίτες που προσέρχονται στα σημεία των ΚΟΜΥ στο Νομό μας και κάνουν δωρεάν Rapid test είναι συνεχώς και λιγότεροι.

Ας δούμε πρώτα τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού: Το χρονικό διάστημα 9 με 16 Μαρτίου έγιναν 15 εμβόλια σε όλο το Νομό. Τα 2 από αυτά ήταν πρώτης δόσης. Τα υπόλοιπα της αναμνηστικής. Μόνο δύο της αναμνηστικής δόσης έγιναν στη Θάσο. Τα 15 εμβόλια σε μία εβδομάδα είναι νέο αρνητικό ρεκόρ. Την προ προηγούμενη ήταν 17. Εμβόλια α’ δόσης είχαν να γίνουν στο Ν. Καβάλας περίπου 20 μέρες.

Ο ΕΟΔΥ με τις κινητές του μονάδες (ΚΟΜΥ) συνεχίζει να βρίσκεται καθημερινά στα γνωστά σημεία του Ν. Καβάλας. Πιο συχνά σε Καβάλα και Χρυσούπολη. Σπάνια στην Ελευθερούπολη. Σε αυτά τα σημεία συνεχίζουν και γίνονται δωρεάν για πλήρως εμβολιασμένους rapid test.

Η προσέλευση μειωμένη σημαντικά. Εξ αυτού του λόγου καταργήθηκαν τα τεστ κάθε Σάββατο. Πλέον στο Ν. Καβάλας τεστ γίνονται από Δευτέρα έως και Παρασκευή. Ωστόσο το προσωπικό του ΕΟΔΥ έχει ανανεώσει τις συμβάσεις του. Γεγονός που σημαίνει ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί και στο Ν. Καβάλας το επόμενο διάστημα.

Από τη Δευτέρα 13 έως την Πέμπτη 13 Μαρτίου στο Ν. Καβάλας έγιναν από το προσωπικό των ΚΟΜΥ περίπου 120 τεστ. Από 50 περίπου σε Καβάλα και Κ.Υ. Χρυσούπολης. Τα υπόλοιπα στο Κ.Υ. Πρίνου στη Θάσο. Από αυτά τα περίπου 120 τεστ, θετικά περιστατικά προέκυψαν μόνο 5! Τα τρία στο Κ.Υ. Χρυσούπολης και τα υπόλοιπα 2 στην Καβάλα.

(φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης