• 10 Μαΐου 2024,

Λιγότερες πτήσεις τον χειμώνα στο αεροδρόμιο

 Λιγότερες πτήσεις τον χειμώνα στο αεροδρόμιο

Ξεκαθαρίζουν τα δεδομένα στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας για τη χειμερινή περίοδο που αρχίζει την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017. Πρόκειται να εξυπηρετήσει λιγότερες πτήσεις με εκείνες του περσινού χειμώνα. Οι προσπάθειες που κατέβαλε η Fraport για αύξηση των χειμερινών πτήσεων προς το παρόν δεν έχουν αποτέλεσμα. Ουσιαστικά, τον χειμώνα θα εξυπηρετείται μόνο η γραμμή Καβάλας – Αθήνας και το αντίστροφο, με σαφώς λιγότερα δρομολόγια από αυτά του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης, φυσικά και του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης αλλά και δύο λιγότερα από εκείνα που εξυπηρετούσε πέρσι.

Συγκεκριμένα οι πτήσεις από Καβάλα για Αθήνα θα είναι όλες κι όλες δέκα (10) εβδομαδιαίως, σε πολύ άβολες ώρες και φυσικά πολύ ακριβές. Η πρωινή πτήση θα αναχωρεί στις 11.15 (!!!) και η βραδινή στις 19.55. Δύο πτήσεις θα έχει μόνον κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη ενώ τη Δευτέρα και το Σάββατο θα έχει μόνον πρωί ενώ Παρασκευή και Κυριακή μόνον απόγευμα.

Αν υπάρχει ένα μικρό ενδεχόμενο οι χειμερινές πτήσεις να αυξηθούν, αυτό θα γίνει λόγω των έργων που προγραμματίζει η Fraport στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Τα έργα θα αρχίσουν πριν το τέλος του χρόνου. Εφόσον επηρεάσουν τις πτήσεις στη συμπρωτεύουσα τότε κάποιες από αυτές θα εξυπηρετούνται από το αεροδρόμιο της Καβάλας. Υπάρχει τέλος το πρόγραμμα ανακαίνισης των εγκαταστάσεων από την εταιρεία INTRAKAT, που επίσης θα αρχίσει πριν το τέλος του έτους, ενώ περίπου το Δεκέμβριο θα δημοπρατηθούν τρία κυλικεία του αεροδρομίου, ένα για το κοινό και δύο ακόμη στο χώρο μετά τη διαδικασία ελέγχου χειραποσκευών.

Διαβάστε επίσης