• 7 Μαΐου 2024,

Λήγουν οι καταλήψεις, αντέχουν τα κρούσματα!

 Λήγουν οι καταλήψεις, αντέχουν τα κρούσματα!

Κανονικά λειτούργησαν την Τρίτη (χθες) τα σχολεία που την προηγούμενη μέρα ήταν σε κατάληψη στην πόλη της Καβάλας.

Η κατάληψη έληξε το απόγευμα της Δευτέρας, αμέσως μετά  ενημερώθηκαν οι μαθητές με e-mail από τους διευθυντές των σχολείων.

Έτσι προσήλθαν κανονικά στο μάθημα το επόμενο πρωί. Κάπως έτσι λειτούργησε κανονικά και δια ζώσης η εκπαιδευτική διαδικασία για τους μαθητές του 6ου Λυκείου, του Μουσικού Γυμνασίου και του Μουσικού Λυκείου Καβάλας.

Υποτίθεται ότι η κατάληψη τη Δευτέρα στα προαναφερθέντα σχολεία έγινε από μαθητές της πρώτης τάξης του 6ου Λυκείου Καβάλας. Αυτοί φέρονται να διαμαρτύρονταν για την «τράπεζα θεμάτων» και γενικά για το νέο σύστημα εισαγωγής αποφοίτων των Λυκείων στα ΑΕΙ. Οι λόγοι της κατάληψης δεν έγιναν αναλυτικότερα γνωστοί, τα αιτήματα των μαθητών δεν προβλήθηκαν (από τους ίδιους) σχεδόν καθόλου.

Παρόλα αυτά υπήρχαν μαθητές που έμειναν κλειδωμένοι μέσα στο σχολείο. Αυτοί αποχώρησαν το απόγευμα της Δευτέρας, με τη μεσολάβηση και του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. Η παρέμβαση του προέδρου του ίδιου συλλόγου ήταν καταλυτική στην επαναλειτουργία των σχολείων. Χθες λειτούργησε κανονικά το Γυμνάσιο και Λύκειο Λιμένα Θάσου όπου επίσης υπήρχε κατάληψη που έληξε. Αντίθετα κατάληψη έγινε χθες στο Λύκειο και Γυμνάσιο Λιμεναρίων. Τα δύο σχολεία που συστεγάζονται δεν λειτούργησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες και με εντολή του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας,  σε κάθε κατάληψη σχηματίζεται δικογραφία την οποία αναλαμβάνει να κάνει το αστυνομικό τμήμα της περιοχής στην οποία βρίσκεται το υπό κατάληψη σχολείο. Είναι άγνωστο μέχρι πού θα φτάσει η δικογραφία και αν τελικά η υπόθεση απασχόλησε τη δικαιοσύνη. Ή χωρίς πολλά-πολλά στοιχεία και υπεύθυνους της κατάληψης, αυτή οδηγηθεί στο αρχείο.

Εν τω μεταξύ ο Διευθυντής Υγείας της ΠΕ Καβάλας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος ήταν χθες το πρωί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σε μια ακόμη συνεργασία με συναδέλφους του υπηρεσιακούς παράγοντες. Τα κρούσματα κορωνοϊού σε μαθητές είναι καθημερινή διαδικασία. Κάθε μέρα ανακύπτουν από 5 έως 15 νέα κρούσματα. Σε όλα τα σχολεία του Νομού Καβάλας. Προς το παρόν δεν χρειάστηκε να κλείσει σχολείο ή τμήμα. Ούτε είναι εύκολο κάτι τέτοιο, ειδικά στα μεγάλα ή μικρομεσαία σχολεία. Όπου έγινε, ήταν μικρά τμήματα (ή σχολεία). Με λίγους μαθητές.

Στην Καβάλα τα κρούσματα διαπιστώνονται σε σχολεία που δεν έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά. Παρόλα αυτά γίνεται προσεκτική διαχείριση της κατάστασης. Υπάρχει συνεργασία της Διεύθυνσης Υγείας με τις δύο Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ώστε όπου χρειάζεται να γίνονται περισσότερα τεστ σε μαθητές. Κατά κάποιο αυτό εξυπηρετήθηκε την περασμένη Δευτέρα σε χωριό (και σχολείο) του Δήμου Παγγαίου. Ο Νομίατρος παρακολουθεί τα κρούσματα στενά μιας και σε κάθε περιστατικό ενημερώνεται αμέσως. Γνωρίζει δηλαδή αναλυτικά τα κρούσματα σε κάθε σχολείο του Ν. Καβάλας.

Διαβάστε επίσης