Λειτουργούν τα μέτρα ασφαλείας στο δικαστήριο

 Λειτουργούν τα μέτρα ασφαλείας στο δικαστήριο

Διαφορετική ήταν η χθεσινή ημέρα στο δικαστικό μέγαρο Καβάλας. Ο εξοπλισμός για τα μέρα ασφαλείας στο κτήριο λειτούργησε οργανωμένα κι αυτό έγινε για πρώτη φορά, από τότε που τον προμηθεύτηκε το Πρωτοδικείο Καβάλας.

Από χθες άρχισε η εφαρμογή του αυστηρού σωματικού ελέγχου και του ελέγχου αποσκευών. Ο έλεγχος διενεργείται από αστυνομικό και υπάλληλο εταιρείας σεκιούριτι στην κεντρική είσοδο του κτηρίου. Στο ισόγειο του δικαστικού μεγάρου υπάρχει ένας επιπλέον αστυνομικός, που βρίσκεται στην είσοδο του κτηρίου, ενώ οι υπόλοιποι όπως κάθε φορά παρακολουθούν τις δίκες, διευκολύνοντας τις διαδικασίες όταν κάθε δίκη ολοκληρωθεί.

Χθες ελέγχθηκαν όλοι οι πολίτες και ειδικά όσοι ήταν άγνωστοι στους αστυνομικούς ενώ οι δικηγόροι εισήλθαν με την επίδειξη ειδικής κάρτας. Παρατηρήθηκαν και ευτράπελα. Διαφορετικές καταστάσεις καθώς σε έλεγχο υπεβλήθηκαν ακόμη και οι ντελιβεράδες που έφταναν στο δικαστικό μέγαρο μεταφέροντας καφέδες, τους οποίους είχαν παραγγείλει είτε οι υπάλληλοι είτε οι πολίτες.

Το μεγάλο ερώτημα είναι εάν η συγκεκριμένη κατάσταση θα γίνει οριστική ή εάν τα μέτρα θα εφαρμοστούν προσωρινά. Οι δικαστικοί υπάλληλοι ζητούν την οριστικοποίηση των ελέγχων και την αύξηση των μέτρων ασφαλείας. Κάτι τέτοιο πάντως δεν είναι βέβαιο, διότι σχετίζεται με τις δυνατότητες παροχής του απαραίτητου προσωπικού εκ μέρους της αστυνομικής διεύθυνσης προς το Πρωτοδικείο Καβάλας σε καθημερινή βάση.

 

Διαβάστε επίσης