• 11 Μαΐου 2024,

Λήξη της αποχής-Επιστρέφουν στα ποινικά οι δικηγόροι της Καβάλας

 Λήξη της αποχής-Επιστρέφουν στα ποινικά οι δικηγόροι της Καβάλας

Αναμενόμενη η απόφαση που έλαβε χθες το μεσημέρι η γενική συνέλευση των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας.

Η αποχή από τις ποινικές δίκες, πολύμηνη, έλαβε τέλος. Αποφασίστηκε αναστολή της μιας και δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς. Εξηγήθηκε στη συνέλευση ότι προ εβδομάδας τουλάχιστον αυτή την απόφαση έλαβαν οι συνελεύσεις των μεγάλων συλλόγων της χώρας.

Αρχικά των Αθηνών, στη συνέχεια της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά. Ανεξάρτητα από τις αποφάσεις της Ολομέλειας των Προέδρων, διαμορφώθηκε μια νέα κατάσταση στην οποία σιγά σιγά «προσαρμόζονται» οι σύλλογοι κι όλης της υπόλοιπης χώρας. Αναστέλλουν την αποχή από τα ποινικά δικαστήρια.

Αυτό στην Καβάλα θα γίνει από αύριο ή από την Πέμπτη μιας και κάθε Τρίτη το δικαστήριο συνεδριάζει για τις λεγόμενες πολιτικές υποθέσεις. Με την απόφαση που έλαβε χθες ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας συνεχίζεται η αποχή των μελών του από κάθε νομική βοήθεια όπως επίσης και από δίκες υπέρ των συμφερόντων του δημοσίου.

Αν το δημόσιο στρέφεται κατά πολίτη, η αποχή συνεχίζεται. Αν ο πολίτης στρέφεται κατά του δημοσίου όχι. Μεταξύ των δικηγόρων της Καβάλας υπήρχε μια φανερή απογοήτευση αφού αρκετοί (ίσως οι περισσότεροι) ήθελαν η αποχή από τις ποινικές δίκες να συνεχιστεί. Αυτό όμως δεν μπορούσε να γίνει.

Η αποχή των δικηγόρων και στην Καβάλα άρχισε προ μηνών με αφορμή τη συζήτηση και τελικά ψήφιση του περίφημου φορολογικού νομοσχεδίου. Που ήδη είναι νόμος του κράτους. Στη συνέχεια είχε ως λόγο της αλλαγές που προκαλεί νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Διαβάστε επίσης